top icon
Επικαιρότητα

Πρώτη επίσημη γεύση από το νέο VW Tiguan

Η γερμανική εταιρεία θα παρουσιάσει μέσα στη χρονιά που διανύουμε το νέο Tiguan, το οποίο ξεπέρασε φέτος τις 6 εκατ. πωλήσεις παγκοσμίως αποτελώντας συγχρόνως το best seller μοντέλο της VW για το 2019.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα η γερμανική εταιρεία, μέσα στη χρονιά που διανύουμε το φως της δημοσιότητας αναμένεται να δει η νέα, αναβαθμισμένη εκδοχή του VW Tiguan, το οποίο αισίως ξεπέρασε σε πωλήσεις κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2020 το άτυπο φράγμα των 6 εκατ. μονάδες σε παγκόσμιο επίπεδο.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση των Γερμανών, το νέο μοντέλο θα διαθέτει αρκετές σχεδιαστικές και τεχνολογικές αναβαθμίσεις, με σημαντικότερη εξ αυτών την έλευση μιας plug-in υβριδικής έκδοσης.

Συνολικά, το VW Tiguan είναι το μοντέλο με τις περισσότερες πωλήσεις για τη γερμανική εταιρεία τη χρονιά που πέρασε καταγράφοντας σε παγκόσμιο επίπεδο, ούτε λίγο ούτε πολύ, περισσότερες από 910.000 νέες εγγραφές.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως ο παραπάνω αριθμός αντιστοιχεί σε παραγωγή ενός αντιτύπου του μοντέλου ανά 35 δευτερόλεπτα, ή διαφορετικά σε ημερήσια παραγωγή 2.495 μονάδων, όπως επισημαίνει με… καμάρι η εταιρεία στη νεότερη ενημέρωσή της.

Αυτή τη στιγμή το VW Tiguan κατασκευάζεται σε τρείς διαφορετικές ηπείρους σε διάφορες εκδόσεις και διατίθεται στο 80% των χωρών της υφηλίου, αποτελώντας παράλληλα το best-seller SUV στη γηραιά ήπειρο και συνάμα το ένα από τρία πιο δημοφιλή μοντέλα του είδους παγκοσμίως.

Η δημοφιλέστερη αυτή τη στιγμή έκδοση είναι εκείνη με το μακρύ μεταξόνιο, γνωστότερη στην Ευρώπη και ως Allspace (55% επί του συνόλου).

Η έκδοση με το «κανονικό» μεταξόνιο, η οποία προορίζεται για τις αγορές της γηραιάς ηπείρου, καθώς και για εκείνες σε Αφρική, Ασία και Ωκεανία, κατασκευάζεται στo Wolfsburg της Γερμανίας – για τις αγορές της Ρωσίας και της Κεντρικής Ασίας, το Tiguan «γεννιέται» στη μονάδα της VW στη Kaluga. Στην Puebla του Μεξικού κατασκευάζονται τα Tiguan LWB που προορίζονται για την Αμερική, ενώ στη Σαγκάη οι εκδόσεις L που πωλούνται στην Κίνα.

Θυμίζουμε ότι η πρώτη γενιά του γερμανικού SUV παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2007, στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, με τη δεύτερη γενιά του να πραγματοποιεί το ντεμπούτο της το 2016.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ