top icon
Επικαιρότητα

Πρώτη φορά… BMW Z5

Τρία χρόνια μετά την επισημοποίηση της συνεργασίας των Βαυαρών της BMW με τους Ιάπωνες της Toyota για την από κοινού εξέλιξη δύο σπορ μοντέλων, ο πρώτος καρπός του εν λόγω γάμου «συλλαμβάνεται» από τον κατασκοπευτικό φωτογραφικό φακό κατά τη διάρκεια των πρώτων δοκιμών εξέλιξης.

Ο λόγος, για τη νέα BMW Z5, ένα αυτοκίνητο που αναμένεται να παραλάβει τη σκυτάλη εκπροσώπησης των Γερμανών, αρχικά στην κατηγορία των roadster οχημάτων, από τη γερασμένη πλέον Ζ4, το αργότερο έως τις αρχές του 2018. Θυμίζουμε πως η τελευταία παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2009, αποτελώντας σήμερα το μεγαλύτερο σε ηλικία μοντέλο στη γκάμα των Βαυαρών.

Από τη μεριά τους, οι Ιάπωνες αναμένεται, όπως πολλάκις έχουμε αναφέρει στο παρελθόν, να αξιοποιήσουν την εν λόγω πλατφόρμα αναγεννώντας ένα από τα πλέον θρυλικά σπορ μοντέλα τους: την αξέχαστη Supra.

Κάτω από τις μεταλλικές επιφάνειες των πισωκίνητων μοντέλων των δύο εταιρειών θα φιλοξενούνται, για λογαριασμό της BMW, κινητήρες εσωτερικής καύσης που θα προέρχονται από το ομολογουμένως πλήρες… ράφι της τελευταίας, ενώ για τους Ιάπωνες, από το αντίστοιχο της Toyota, δίνοντας έμφαση στη χρήση της προηγμένης υβριδικής της τεχνολογίας.

Την ευθύνη για την εξέλιξη του «ελαφριού» σε βάρους πλαισίου, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, έχει αναλάβει για λογαριασμό των δύο εταιρειών, η BMW.

Η νέα BMW Ζ5, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, θα είναι διαθέσιμη τόσο σε έκδοση roadster, όσο και σε κουπέ.

Σε αντίθεση, η νέα Toyota Supra θα προσφέρεται αποκλειστικά ως «κλειστή» διαθέτοντας αρκετές αισθητικές επιρροές από το πρωτότυπο FT-1, το οποίο οι Ιάπωνες παρουσίασαν για πρώτη φορά στις αρχές του 2014 στην Έκθεση του Ντιτρόιτ._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ