top icon
Επικαιρότητα

Πρώτη γεύση από το εσωτερικό της νέας Mercedes S-Class

Η Mercedes αποκάλυψε σήμερα τον βασικό ψηφιακό… κορμό του εσωτερικού της νέας S-Class, που έχει ως σημείο αναφοράς τη δεύτερη γενιά του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας MBUX.

Σύμφωνα με τη γερμανική εταιρεία, το εσωτερικό της νέας S-Class είναι «ακόμα πιο ψηφιακό και έξυπνο», καθώς τόσο το hardware όσο και το software των επιμέρους συστημάτων, έχουν αναβαθμιστεί έτι περαιτέρω. Εδώ, σημείο αναφοράς είναι οι έως και πέντε οθόνες (δύο για τους εμπρός επιβάτες, συν τρεις για τους πίσω), η τεχνολογία OLED που οι τελευταίες χρησιμοποιούν, η ενεργοποίηση συστημάτων και λειτουργικών μέσω χειρονομιών ή/και φωνητικών εντολών, το νέο head-up display με τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας, καθώς και οι νέες, τρισδιάστατες απεικονίσεις της κεντρικής οθόνης που βρίσκεται εμπρός από το οπτικό πεδίου του οδηγού.

Mercedes S-Class

Σύμφωνα με το γερμανικό εργοστάσιο στο εσωτερικό της νέας S-Class συναντά κανείς τώρα έως και 27 λιγότερους φυσικούς διακόπτες – εντούτοις, εκείνοι για τους υαλοκαθαριστήρες και την ενεργοποίηση των φώτων παραμένουν ως είχαν. Από εκεί και πέρα, χρησιμοποιώντας κάμερες στον πίνακα ελέγχου και αλγόριθμους εκμάθησης, το MBUX Interior Assist αναγνωρίζει και προβλέπει τις επιθυμίες και τις προθέσεις των επιβατών ερμηνεύοντας την κατεύθυνση της κεφαλής, τις κινήσεις των χεριών και τη γλώσσα του αμαξώματος και ανταποκρίνεται με τις αντίστοιχες λειτουργίες του οχήματος. Για παράδειγμα, αν ο οδηγός ψάχνει κάτι στο κάθισμα του συνοδηγού στο σκοτάδι, τότε το Interior Assist ανάβει αυτόματα το φως.

Mercedes S-Class

Επίσης, το σύστημα αναγνωρίζει τις κινήσεις των χεριών και έτσι ο οδηγός ή οι επιβάτες μπορούν να ανοίξουν με μια κίνηση του χεριού τους την ηλιοροφή του οχήματος, χωρίς φυσική επαφή με κάποιο διακόπτη. Εκτός από όλα αυτά, το MBUX Interior Assist βελτιώνει την ασφάλεια ελέγχοντας, για παράδειγμα, αν ένα παιδικό κάθισμα δεξιά από το οδηγό είναι σωστά προσαρτημένο. Άξιο αναφοράς, επίσης, είναι το γεγονός πως το σύστημα φωνητικών εντολών, στο οποίο έχουν πρόσβαση πλέον και οι πίσω επιβάτες, έχει την ικανότητα να αναγνωρίζει έως και 27 διαφορετικές γλώσσες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ