top icon
Επικαιρότητα

Πρώτη γεύση από το ηλεκτρικό SUV των 40.000 δολαρίων της Fisker

Ένα ηλεκτρικό SUV με κόστος που δεν θα υπερβαίνει τα 40.000 δολάρια σκοπεύει να φέρει στον πραγματικό κόσμο η Fisker.

Λίγες μόλις μέρες μετά την πρεμιέρα του Tesla Model Y στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, η Fisker ανακοινώνει σήμερα ότι το 2021 σκοπεύει να φέρει και αυτή στην παραγωγή ένα δικό της, ηλεκτρικό SUV, το οποίο θα κοστίζει περί τα 40.000 δολάρια, σύμφωνα με τις υποσχέσεις του δημιουργού του.

Από τη μία και μόνη επίσημη φωτογραφία-σκίτσο που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, δεν είναι και τόσο «ξεκάθαρο» ποιο θα είναι το ακριβές σχεδιαστικό μονοπάτι που θα ακολουθήσει το νέο SUV της Fisker.

Ούτε όμως και οι επιδόσεις του οχήματος δεν είναι επιβεβαιωμένες μέχρι και αυτή τη στιγμή. Σε αντίθεση με τις μπαταρίες, οι οποίες θα έχουν δυναμική 80 kWh εξασφαλίζοντας στα χαρτιά αυτονομία κίνησης της τάξης των 480 χλμ. Σύμφωνα με την εταιρεία, η νέα της δημιουργία θα είναι τετρακίνητη, με έναν ηλεκτροκινητήρα σε κάθε άξονα.

Ο Henrik Fisker, ο δημιουργός της εταιρείας, υποσχέθηκε πως το πρωτότυπο του νέου SUV του θα «πατήσει» επίσημα τους τροχούς του στην άσφαλτο πριν το τέλος του 2019. Προς το παρόν, άγνωστο παραμένει σε ποιες εγκαταστάσεις θα παράγεται το νέο SUV της Fisker.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην έκθεση CES του 2018, ο Henrik Fisker παρουσίασε ένα ακόμα ηλεκτρικό πρωτότυπο (βλ. σχετική φωτογραφία) με την ονομασία EΜotion, του οποίου όμως η… τύχη μέχρι και σήμερα δεν είναι πλήρως αποσαφηνισμένη._X.A.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ