Επικαιρότητα Κόσμος

Πρώτη γεύση από το νέο Ford Focus ST Wagon

Η Ford έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες της wagon έκδοσης του νέου Focus ST.

Στα τέλη Φεβρουαρίου η Ford αποκάλυψε το 5θυρο Focus ST και σήμερα ήρθε η σειρά της έκδοσης wagon, η οποία θα διατίθεται, όπως και η πρώτη, με δύο διαφορετικά κινητήρια σύνολα - βενζίνης ή ντίζελ. Πρόκειται για τον ήδη γνωστό 2,3L EcoBoost βενζινοκινητήρα της Ford, ο οποίος αποδίδει 280 ίππους και τον 2λιτρο EcoBlue ντίζελ των 190ίππων, με τον δεύτερο να συνδυάζεται αποκλειστικά χειροκίνητο 6άρι και τον πρώτο και με αυτόματο 7άρι.

Προς το παρόν, η Ford δεν ανακοινώνει περισσότερα τεχνικά στοιχεία, αν και βέβαιο είναι πως, ό,τι είδαμε στο 5θυρο ST, θα το δούμε να υιοθετείται και στην έκδοση wagon. Όπως η ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων στον πίσω άξονα με τα στάνταρ επίσης ρυθμιζόμενα αμορτισέρ CCD που «παρακολουθεί» ανά 2 χιλιοστά του δευτερολέπτου τις ταλαντώσεις των τροχών, τη γωνία του τιμονιού αλλά και την ποσότητα της πέδησης προσαρμόζοντας ηλεκτρονικά την απόσβεση.

Στο βενζινοκίνητο μοντέλο, η Ford προσφέρει στο 5θυρο ST ένα ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης (eLSD), το οποίο ρυθμίζει την κατανομή της ροπής ανάμεσα στους εμπρός τροχούς λαμβάνοντας υπόψη του τα στοιχεία που φτάνουν στη μονάδα ελέγχου από τους αισθητήρων κίνησης. Σε αντίθεση, το πετρελαιοκίνητο εφοδιάζεται με σύστημα Torque Vectoring που επεμβαίνει στα φρένα.

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου