top icon
Επικαιρότητα

Πρώτη γεύση από το νέο Nissan Leaf

Η ιαπωνική εταιρεία δίνει στη δημοσιότητα μια πρώτη εικόνα του ηλεκτρικού Nissan Leaf.

Η Nissan θέλει να συνεχίσει την επιτυχημένη πορεία του ηλεκτρικού της μοντέλου, που ήδη έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των πάνω από 260.000 αγοραστών ανά τον κόσμο (68.000 στην Ευρώπη, 104.000 στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού και 72.000 στην Ιαπωνία), παρουσιάζοντας την επόμενη γενιά του στις αρχές περίπου του 2018. Από την teaser φωτογραφία που οι Ιάπωνες έδωσαν χθες στη δημοσιότητα δεν αποκαλύπτεται τίποτα περισσότερο από τον high-tech σχεδιασμό των φωτιστικών σωμάτων –τεχνολογίας LED ασφαλώς- που θα κοσμούν το εμπρός μέρος.

Προς το παρόν, οι τεχνικές περγαμηνές του νέου Nissan Leaf δεν είναι γνωστές, παρ’ όλα αυτά νεότερες πληροφορίες θέλουν τους Ιάπωνες να εξελίσσουν δύο εκδόσεις με μπαταρίες 40 και 60 kWh. Η τελευταία μάλιστα αναμένεται να εξασφαλίζει με μια πλήρη φόρτιση ικανότητα κίνησης για πάνω των 500 χλμ., τιμή που σίγουρα θα δώσει απτές λύσεις στο «άγχος αυτονομίας» που αποτελεί σήμερα την πιο συνηθισμένη… αγωνία των δυνητικών αγοραστών του είδους.

Επ’ αυτού, ο Senior Vice President και Chief Creative Officer της Nissan, Shiro Nakamura, δήλωσε:

«Είμαστε έτοιμοι να αυξήσουμε την αυτονομία. Τα 250 χλμ. δεν είναι το μάξιμουμ που μπορούμε να πετύχουμε. Το να αυξήσουμε όμως την αυτονομία στα 500 χλμ. δεν είναι θέμα τεχνολογίας, αλλά κόστους».

Από εκεί και πέρα, το νέο Leaf, όπως χαρακτηριστικά διαβεβαίωσε ο ίδιος ο Carlos Ghosn, θα διαθέτει τη νεότερη εκδοχή του συστήματος ημι-αυτόνομης οδήγησης ProPilot της Nissan.

Στόχος της Nissan, σύμφωνα με το πλάνο που έχει εξαγγείλει ο ισχυρός άνδρας της γαλλο-ιαπωνικής συμμαχίας, είναι οι πωλήσεις των ηλεκτρικών αυτοκινήτων της μάρκας να απαριθμούν τα αργότερο έως το 2020 το 20% των συνολικών._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ