top icon
Επικαιρότητα

Πρώτη γεύση από το νέο Nissan Micra

Αναμφίβολα, μια από τις σημαντικότερες πρεμιέρες στην πόλη του φωτός.

Κατά γενική παραδοχή, η υπάρχουσα γενιά του Nissan Micra κάθε άλλο παρά ταυτίζεται με τα σούπερ –στην κυριολεξία!- μίνι μοντέλα της αγοράς, μιας και οι διαστάσεις της την τοποθετούν κάπου ανάμεσα στους mainstream πρωταγωνιστές του είδους, όπως είναι τα VW Polo, Ford Fiesta, Opel Corsa, Renault Clio και Pegeot 208 και τις γνωστές και μη εξαιρετέες προτάσεις της αμέσως μικρότερης κλάσης. Αυτό όμως είναι κάτι που πολύ σύντομα θα ανατραπεί οριστικά με την ολοκαίνουργια γενιά, μιας και με αυτή η Nissan θα επιχειρήσει να τοποθετηθεί στην καρδία της κατηγορίας Β και όχι στην… περιφέρειά της.

Έτσι, το νέο Micra θα είναι όχι μόνο μεγαλύτερο σε μέγεθος, προκειμένου να ανταγωνιστεί άμεσα τους… καλύτερους της κλάσης, αλλά και πιο ποιοτικό. Στην όλη προσπάθεια, χείρα βοηθείας αναμένεται να τείνει ο μοντέρνος σχεδιασμός των εξωτερικών επιφανειών, ο οποίος θα αντλεί πολλά στοιχεία της εξωτερικής περιβολής του πρωτοτύπου Sway που είδαμε γα πρώτη φορά στη Γενεύη.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, το νέο Micra θα βασίζεται σε μια νέα πλατφόρμα, η οποία θα υιοθετεί ορισμένα μόνο στοιχεία από το κοινό δάπεδο CMF-B της «συμμαχίας» Renault-Nissan. Σε αυτή, μάλιστα, θα βασιστεί και το νέο Juke, που θα «βγει» από τη γραμμή παραγωγής του Sunderland της Μ. Βρετανίας, πιθανότατα μέσα στο 2018.

Σε αντίθεση με το υπάρχον μοντέλο, το οποίο κατασκευάζεται στην Ινδία, το νέο θα «γεννιέται» στο Flins της βορειοδυτικής Γαλλίας στο εργοστάσιο της Renault, με ετήσιο ρυθμό παραγωγής που θα υπερβαίνει τις 80.000 μονάδες.

Το νέο Nissan Micra αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα στα πλαίσια της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου του Παρισιού, με την… ηλεκτρονική ωστόσο πρεμιέρα του να πραγματοποιείται νωρίτερα._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ