24 Απρ 2018

Πρώτη γεύση από τη νέα BMW iX3 στο Πεκίνο

Η γερμανική εταιρεία αναμένεται να παρουσιάσει στην Έκθεση του Πεκίνου σε λίγα 24ωρα από τώρα ένα πρωτότυπο που θα είναι πολύ κοντά σε μορφή με την ηλεκτρική εκδοχή της X3 που θα δούμε να μπαίνει στην παραγωγή το 2019.

BMW iX3

Η νέα BMW iX3, όπως πιθανολογείται ότι θα ονομάζεται η φουλ ηλεκτρική εκδοχή της X3, θα βασίζεται σε μια βελτιωμένη στα σημεία εκδοχή του δαπέδου CLAR, που χρησιμοποιούν επίσης οι Σειρές 5 και 7 αλλά και λίαν συντόμως η επερχόμενη μέσα στη χρονιά νέα «3άρα». Παρά την παρουσία μιας «κλειστής» μάσκας, η συνολική σιλουέτα του αυτοκινήτου δεν αναμένεται να διαφέρει αρκετά από εκείνη των συμβατικών X3, καθώς, όπως έχουν ήδη δηλώσει οι ιθύνοντές της BMW, τα ηλεκτρικά μοντέλα του BMW Group δεν πρέπει να «φωνάζουν» για τις προδιαγραφές.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, η νέα iX3 θα τροφοδοτείται με την αρωγή δύο ηλεκτροκινητήρων, με τον δεύτερο να βρίσκεται εγκατεστημένος ανάμεσα στη διάταξη της πίσω ανάρτησης μεταφέροντας την κίνηση στους αντίστοιχους, φυσικά, τροχούς. Όπως έχει διαρρεύσει, αυτή η λύση θα χρησιμοποιηθεί στην πλειοψηφία των 11 νέων ηλεκτρικών μοντέλων που θα παρουσιάσει η BMW έως και το 2025. Εντούτοις, οι πιο απλές εκδόσεις θα χρησιμοποιούν μια διάταξη μ' έναν ηλεκτροκινητήρα κι έναν ηλεκτρικό άξονα, όπως αποκαλείται, που θα μεταφέρει μέρος της ισχύος και στους πίσω τροχούς.

Θυμίζουμε πως μόλις πριν λίγους μήνες, η BMW κατοχύρωσε τα ονόματα από το iX1 έως και το iX9 για μελλοντική χρήση σε ηλεκτρικά της μοντέλα. Όπως έχει ήδη γίνει γνωστό, μετά την iX3, η BMW σχεδιάζει να παρουσιάσει το νέο i4 το 2020 καθώς και το νέο i5, μία γεύση του οποίου πήραμε όλοι μέσα από το πρωτότυπο i Vision Dynamics που για πρώτη φορά είδε το φως της δημοσιότητας στην Έκθεση της Φρανκφούρτης._Χ.Α.  

Περισσότερες φωτογραφίες:
  • BMW iX3
  • BMW iX3
Ετικέτες: