top icon
Επικαιρότητα

Πρώτη γεύση από τη νέα Maserati Grecale

Η Maserati έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες της Grecale, του νέου SUV μοντέλου της διάσημης ιταλικής τρίαινας που θα αποκαλυφθεί μέσα στο 2021.

Παρά το γεγονός ότι η Maserati έχει ταυτίσει το όνομα της με σπορτίφ κατασκευές, το μέλλον της δείχνει να είναι άμεσα συνιφασμένο με τα… SUV. Έτσι, μετά την Levante, η διάσημη ιταλική τρίαινα ετοιμάζεται για το ντεμπούτο του δεύτερου Sport Utility Vehicle, το οποίο φέρει την ονομασία Grecale και θα δούμε να αποκαλύπτεται πλήρως μέσα στη χρονιά που διανύουμε.

Θέλοντας να δώσει μια πρώτη γεύση της νέας Gecale, η Maserati έδωσε στη δημοσιότητα αργά χθες το απόγευμα τις πρώτες, επίσημες φωτογραφίες του νέου μοντέλου της, οι οποίες ωστόσο δεν αποκαλύπτουν και πολλά στοιχεία για το σχεδιαστικό της προσωπείο.

Maserati Grecale

Εδώ, αξίζει να ανοίξουμε μία σύντομη παρένθεση σημειώνοντας ότι η νέα Grecale, η οποία θα τοποθετηθεί ένα σκαλί πιο χαμηλά από την Levante, «οφείλει» το όνομα της σε ένα βορειοανατολικό άνεμο της Μεσογείου, συνεχίζοντας έτσι μια παράδοση ετών για την Maserati που είχε ως αφετηρία το όνομα Mistral το 1963 και συνέχεια τις ονομασίες Ghibli, Bora, Merak και Khamsin και Levante.

Σύμφωνα με την Maserati, η νέα Grecale θα χρησιμοποιεί το δάπεδο Giorgio στο οποίο «πατά» σήμερα η ομόσταβλη Alfa Romeo Stelvio, από την οποία θα δανείζεται πολλά επιμέρους μέρη – κατά πάσα πιθανότητα όμως όχι και τις κινητήριες μονάδες της.

Με βάση τις εκτιμήσεις των Ιταλών, τα SUV μοντέλα αναμένεται να αποσπάσουν μερίδιο της τάξης του 70% επί των συνολικών πωλήσεων της εταιρείας έως το 2025, την ώρα που τα σεντάν θα περιοριστούν στο 15% και τα σπορ κουπέ σε μόλις 5%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η νέα Grecale είναι διαθέσιμη στο μέλλον και σε ηλεκτρική έκδοση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ