top icon
Επικαιρότητα

Πρώτη γεύση από την ανανεωμένη Porsche 911 GT3 RS

Το αειθαλές κουπέ της Porsche γυρίζει μια ακόμα σελίδα στη σύγχρονη ιστορία του με το φρεσκάρισμα της ημι-αγωνιστικής 911 GT3 RS που θα δούμε να παρουσιάζεται με πάσα επισημότητα σε λίγες μέρες από σήμερα στην κοσμοπολίτικη Γενεύη.

Μπορεί η Porsche να τηρεί μέχρι και αυτή τη στιγμή σιγή ιχθύος αναφορικά με το ποιον της ανανεωμένης έκδοσης RS της 911 GT3, ωστόσο οι πρώτες φωτογραφίες της έκαναν πριν λίγα μόλις 24ώρα τον καθιερωμένο σε αντίστοιχες περιπτώσεις γύρο του διαδικτύου πριν… αθόρυβα αποσυρθούν από το drive.com.au, που για την περίσταση αποτέλεσε τη βασική πηγή της εν λόγω διαρροής. Σύμφωνα λοιπόν με τις πληροφορίες που επικαλείται ο αυτοκινητικός ιστότοπος από τη μακρινή Αυστραλία, η ανανεωμένη Porsche 911 GT3 RS, η οποία είναι προγραμματισμένη να παρουσιαστεί στις αρχές Μαρτίου στο Σαλόνι της Γενεύης, θα κινείται από τον γνωστό 4λιτρο «flat-six» ατμοσφαιρικό κινητήρα των Γερμανών, ο οποίος έχει ενισχυθεί για την περίσταση με 20 ίππους. Έτσι, με τη σχετική τιμή να φτάνει στη μαγική ένδειξη 520, η σχεδόν αγωνιστική 911 GT3 RS θα είναι σε θέση να επιταχύνει από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε χρόνο 3,1 δλ., με τον κινητήρα-διαμάντι να περιστρέφεται πλέον έως και τις 9.000 σ.α.λ. Αλλαγές αναμένονται να γίνουν και στο στήσιμο της ανάρτησης, με το γνώριμο από την GT3 σύστημα τετραδιεύθυνσης να έχει στην περίπτωση της φρεσκαρισμένης RS πιο επιθετικές ρυθμίσεις.

Το βάρος της κατασκευής θα είναι κατά τι μειωμένο, χάρη στον περιορισμό των υλικών στο «σώμα» του αυτοκινήτου που είναι υπεύθυνα για την ηχομόνωση του πιλοτηρίου, τη χρήση carbon στα καθίσματα και την εγκατάσταση ενός ελαφρυτερου καλύμματος στον κινητήρα. Από εκεί και πέρα, η νέα GT3 RS, η οποία θα διατίθεται σε νέους χρωματικούς συνδυασμούς, όπως αυτός των φωτογραφιών που σας παραθέτουμε, θα πατά σε ελαστικά διαστάσεων 265/35 και 325/30 που θα συνδυάζονται με τροχούς 20 και 21 ιντσών εμπρός και πίσω αντίστοιχα. Σε επίπεδο σχεδίασης, οι αλλαγές δεν δείχνουν να είναι σημαντικές, καθώς οι όποιες επεμβάσεις θα εστιάζονται αποκλειστικά στα ούτως ή άλλως προκλητικά αεροδυναμικά της βοηθήματα. Για περισσότερες και επίσημες, πλέον, πληροφορίες για την πλέον καθαρόαιμη έκδοση της αειθαλούς 911, μείνετε συντονισμένοι._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ