top icon
Επικαιρότητα

Πρώτη γεύση στο ‘Ring για το νέο Mini John Cooper Works GP

Η βρετανική εταιρεία παρουσίασε το Σαββατοκύριακο που πέρασε το πρωτότυπο του νέου John Cooper WorksGP στο περιθώριο του 24ωρου αγώνα αντοχής που πραγματοποιήθηκε στο Nurburgring.

Όπως είναι προφανές, πρόκειται για την κορυφαία έκδοση παραγωγής του 3θυρου Mini, που δανείζεται τόσο την ονομασία John Cooper Works GP, όσο και τη φιλοσοφία του ομώνυμου πρωτοτύπου που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Έκθεση της Φρανκφούρτης το 2017. Σύμφωνα με τη βρετανική εταιρεία, η συγκεκριμένη εκδοχή του μοντέλου θα πραγματοποιήσει το επίσημο εμπορικό της ντεμπούτο το 2020 και θα παραχθεί σε περιορισμένα αντίτυπα, που δεν θα υπερβαίνουν τα 3.000, με τον 4κύλινδρο και 2λιτρο TwinPower Turbo κινητήρα που θα την κινεί να αποδίδει περισσότερους από 300 ίππους. Φυσικά, η κίνηση θα περνά στους εμπρός τροχούς μέσω ενός αγνώστου, μέχρι στιγμής, προδιαγραφών αυτόματου κιβωτίου.

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, με το νέο Mini John Cooper Works GP η εταιρεία σκοπεύει να βελτιώσει το χρόνο των 8 λεπτών και 23 δλ. που είχε πετύχει στο «μεγάλο» Nurburgring η προηγούμενη γενιά. Για την περίσταση, στόχος είναι η κορυφαία έκδοση του 3θυρου «χάτς» να κατέβει σε επίδοση κάτω από το άτυπο φράγμα των 8 λεπτών.

Οπτικά, όπως μπορεί να δει κανείς από τις επίσημες φωτογραφίες που έδωσε το Σάββατο που πέρασε στη δημοσιότητα το BMW Group, το Mini John Cooper Works GP θα είναι αρκετά… δραματικό, χάρη στα έντονα αεροδυναμικά βοηθήματα, τους εντυπωσιακούς τροχούς, αλλά και τον πίσω διαχύτη αγωνιστικών προδιαγραφών στο πίσω μέρος. Παρ’ ότι δεν αποκαλύπτονται στοιχεία του εσωτερικού σχεδιασμού, βέβαια θεωρείται η παρουσία καθισμάτων μπάκετ αλλά και κλωβού ασφαλείας αγωνιστικών προδιαγραφών._X.A.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ