top icon
Επικαιρότητα

Το πρώτο Acura/Honda NSX «πουλήθηκε» για 1,2 εκ. $!

Το Acura NSX με αριθμό πλαισίου #001 δημοπρατήθηκε την περασμένη Παρασκευή, με το υψηλό, ομολογουμένως, αντίτιμο που καταβλήθηκε να μην μπαίνει στα ταμεία της ιαπωνικής εταιρείας, αλλά να διατίθεται εξολοκλήρου για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Το πρώτο Acura (λέγε με Honda) NSX που σε λίγο καιρό θα βγει και επίσημα από τη γραμμή παραγωγής της εταιρείας που έχει την έδρα της στο Ohio, δημοπρατήθηκε, όπως είχε ήδη προαναγγελθεί, από την Barrett-Jackson στο Scottsdale των ΗΠΑ. Αγοραστής του πρώτου –στην κυριολεξία- υβριδικού σπορ κουπέ μοντέλου της Acura/Honda, είναι ο Rick Hendrick, στον οποίο ανήκει η ομώνυμη αγωνιστική ομάδα που συμμετέχει στο αμερικάνικο πρωτάθλημα NASCAR.

Ο Rick Hendrick έχει πραγματοποιήσει στο πρόσφατο παρελθόν πολλές ακόμα αντίστοιχες… αγορές καταβάλλοντας 1 εκ. $ για να αποκτήσει την πρώτη Corvette Z06 , 1,1 εκ. $ για την πρώτη Corvette Stingray C7, 250.000 $ για την πρώτη Camaro ZL1, αλλά και επιπλέον 750.000 $ για την τελευταία, αμερικανικών προδιαγραφών, έκδοση «30 Jahre» της BMW M5.

Το ποσό από των 1,2 εκ. $ που κατεβλήθη για την αγορά του πρώτου Acura NSX προορίζεται για τα ιδρύματα Pediatric Brain Tumor Foundation και Camp Southern Ground.

Θυμίζουμε πως η βασική έκδοση του ιαπωνικού κουπέ κοστίζει σήμερα στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού 156.000 $, ποσό που μπορεί να σκαρφαλώσει έως και τα 205.700 $ προσθέτοντας όλα τα αξεσουάρ της λίστας του προαιρετικού εξοπλισμού του._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ