top icon
Επικαιρότητα

To πρώτο car-sharing πρόγραμμα της Nissan, είναι εδώ

Γιατί η ιδιοκτησία ενός αυτοκινήτου σήμερα, μπορεί να αποδειχτεί μπελάς… Αλλά συγχρόνως και ένα σημαντικό πάγιο έξοδο στον ετήσιο προϋπολογισμό σας.

Αντί, λοιπόν, να έχετε εσείς στην κατοχή σας το δικό σας όχημα, η Nissan σας προσφέρει τώρα τη δυνατότητα να χρησιμοποιείτε ανά πάσα στιγμή το… δικό της. Όχι μόνο εσείς, αλλά και τα υπόλοιπα μέλη της ψηφιακής κοινότητας που η ιαπωνική εταιρεία σκοπεύει να συστήσει.

Αυτή είναι, σε γενικές γραμμές, η φιλοσοφία του προγραμμάτων car-sharing ή, αλλιώς, της «από κοινού χρήσης του αυτοκινήτου», τα οποία αποτελούν ένα μόλις κομμάτι από το πάζλ της νέας αυτοκινητικής σκηνής που ήδη έχει αρχίσει να διαγράφεται. Στο πλαίσιο αυτό, η Nissan προχωρά και αυτή με τη σειρά της στην «ίδρυση» και λειτουργία ενός οργανωμένου προγράμματος car-sharing, το οποίο θα έχει στο επίκεντρο της το νέο Micra.

Ανοίγοντας μια σύντομη παρένθεση, αξίζει με την ευκαιρία να θυμίσουμε πως ο πρωτοπόρος κατασκευαστής στο είδος είναι η ΒΜW, η οποία έχει λανσάρει το δικό της πρόγραμμα car-sharing, το γνωστό σε όσους συντονισμένους με τα τεκταινόμενα στους κόλπουs του BMW Group, ReachNow, από τον περασμένο ήδη Απρίλιο.

Τις επίσημες ανακοινώσεις για το πρόγραμμα «Intelligent Get & Go Micra» της Nissan έκανε σήμερα στη Λισαβόνα ο ίδιος ο CEO της εταιρείας, Carlos Ghosn, επισημαίνοντας με έμφαση: «Οδεύουμε προς ένα μέλλον στο οποίο η χρήση του αυτοκινήτου μπορεί να γίνει πιο ευέλικτη, πιο κοινωνική και πιο κοινόχρηστη. Στη Nissan πρωτοπορούμε και στον τομέα αυτό επιτρέποντας στους οδηγούς να απολαμβάνουν την ελευθερία αλλά και τα οικονομικά οφέλη του car-sharing».

Το «Intelligent Get & Go Micra» αξιοποιεί τις δυνατότητες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, σε συνδυασμό ασφαλώς με εκείνες της αντίστοιχης εφαρμογής (app) που θα είναι συμβατή με όλα τα smart phones, ούτως ώστε να προσδιοριστούν με ακρίβεια τα κοινά χαρακτηριστικά και οι ιδιαίτερες απαιτήσεις του γκρουπ των ανθρώπων στο οποίο θα ενταχθεί τελικά κάθε χρήστης του προγράμματος.  Έτσι, με την αρωγή της ψηφιακής αυτής πλατφόρμας, θα μπορούν να «ενοποιηθούν» οι χρήστες με παραπλήσιες ανάγκες μεταφοράς.

Η χρέωση θα γίνεται, ασφαλώς, ανάλογα με τα διανυθέντα από τον κάθε χρήστη χιλιόμετρα. Προς το παρόν, η ιαπωνική εταιρεία δεν αποκαλύπτει ακριβή ποσά, παρά μόνο ότι στο πρόγραμμα, το οποίο θα «ενεργοποιηθεί αρχικά στην πόλη του Παρισιού τον Απρίλιο του 2017, μετέχει μόνο το νέο Micra, στην έκδοση Acenta των 0,9 λίτρων._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ