top icon
Επικαιρότητα

Πρώτο επίσημο σκίτσο του νέου Skoda Superb

Η ανανεωμένη ναυαρχίδα της τσέχικης εταιρείας, η οποία θα είναι διαθέσιμη και σε plug-in υβριδική έκδοση, βρίσκεται προ των πυλών, καθώς λίγες μόλις μέρες μας χωρίζουν από την επίσημη αποκάλυψή της.

Η Skoda έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το πρώτο σκίτσο του ανανεωμένου Superb, το οποίο θα παρουσιαστεί μέσα στο μήνα που διανύουμε. Οπτικά, η ναυαρχίδα της γκάμας Skoda δεν θα αποκλίνει σημαντικά από το γνώριμο σχεδιαστικό DNA της τρέχουσας γενιάς διαθέτοντας ένα ανανεωμένο προσωπείο με νέα φωτιστικά σώματα και ανασχεδιασμένη μάσκα. Στο πίσω μέρος, ακολουθώντας τα πρότυπα του νέου Scala, το όνομα του μοντέλου θα αναγράφεται ολογράφως, αντικαθιστώντας το γνωστό λογότυπο του Τσέχου κατασκευαστή.

Στο παραδοσιακά ευρύχωρο εσωτερικό – το οποίο προς το παρόν δεν αποκαλύπτεται – αναμένεται να υιοθετηθούν γνώριμες φόρμες και τεχνολογίες συνδεσιμότητας που είδαμε στο Scala, καθώς και δυνατότητα over-the-air ενημερώσεων σε ουκ ολίγα λογισμικά συστήματα του οχήματος.

Η σημαντικότερη ίσως είδηση γύρω από το νέο Superb είναι αυτή που αφορά στην προσθήκη μιας plug-in υβριδικής έκδοσης στη διαθέσιμη γκάμα κινητήριων συνόλων. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, το θερμικό σκέλος της θα βασίζεται στον γνώριμο κινητήρα βενζίνης της οικογένειας TSI, τον οποίο διαθέτει και το ομόσταβλο Passat GTE, με τα οποίο άλλωστε μοιράζονται το ίδιο δάπεδο.

Όπως ανακοινώθηκε, το νέο Skoda Superb θα αποκαλυφθεί σε ειδική εκδήλωση στην πόλη της Μπρατισλάβα στα πλαίσια του IIHF Ice Hocky World Championship τον οποίο η Skoda χορηγεί «σταθερά» από το 1993 μέχρι και σήμερα._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ