21 Ιουν 2018

Το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της Volvo θα είναι το XC40

Η σουηδική εταιρεία αναμένεται να πρωτοστατήσει τα προσεχή χρόνια στον τομέα της ηλεκτροκίνησης παρουσιάζοντας το πρώτο της ZEV το οποίο θα χρησιμοποιεί την ήδη πετυχημένη συνταγή του XC40.

Volvo XC40

Μπορεί αυτή τη στιγμή για τους Σουηδούς της Volvo το νέο S60 να αποτελεί τη σημαντικότερη είδηση, εντούτοις οι ιθύνοντες της εταιρείας δε μένουν στο παρόν χαράσσοντας από τώρα τα επόμενα βήματά τους. Τόσο στον κατασκευαστικό, όσο και στον τεχνολογικό τομέα, δίνοντας ιδιαίτερη για την περίσταση βαρύτητα στα οχήματα μηδενικών εκπομπών ρύπων. Και δη, στην ηλεκτροκίνηση.

Σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια της πρεμιέρας του σουηδικού σεντάν στις ΗΠΑ χθες το βράδυ, ο υπεύθυνος σχεδιασμού της Volvo αποκάλυψε πως το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της εταιρείας θα είναι το XC40, το οποίο, μάλιστα, θα παρουσιαστεί αμέσως μετά την πρεμιέρα του δεύτερου μοντέλου της Polestar. Αργότερα, όπως δήλωσε Thomas Ingenlath, θα ακολουθήσει και μια αντίστοιχη για τα XC90, η νεότερη γενιά του οποίου θα κατασκευάζεται στη νέα μονάδα παραγωγής της Volvo στη Ν. Καρολίνα των ΗΠΑ.

Ο υπεύθυνος σχεδιασμού της εταιρείας ξεκαθάρισε για μία ακόμα φορά πως η Volvo δεν πρόκειται να κατασκευάσει «αυθύπαρκτα» ηλεκτρικά μοντέλα -όπως θα συμβεί, για παράδειγμα, στην περίπτωση της οικογένειας I.D. της VW- μιας και η προσοχή της θα εστιαστεί αποκλειστικά στην παραγωγή οχημάτων με μπαταρίες που θα βασίζονται εξολοκλήρου στην υπάρχουσα ανά περίοδο παλέτα μοντέλων της.  

«Νομίζω ότι είναι πολύ πιο λογικό να πούμε ότι πρόκειται για μοντέλα με διαφορετική παραλλαγή κινητήρα που με την πάροδο του χρόνου θα καταλάβουν το μεγαλύτερο μερίδιο στις πωλήσεις», δήλωσε ο Thomas Ingenlath._Χ.Α.

Περισσότερες φωτογραφίες:
  • Volvo XC40
  • Volvo XC40
Ετικέτες: