top icon
Επικαιρότητα

Το πρώτο «Made in Germany» μοντέλο της MINI έρχεται το 2023

To BMW Group ανακοίνωσε ότι η παραγωγή του νέου MINI Countryman θα ξεκινήσει το 2023 με την κατασκευή του να λαμβάνει χώρα για πρώτη φορά επί Γερμανικού εδάφους, στη μονάδα κατασκευής οχημάτων του ομίλου στη Λειψία.

Το BMW Group ανακοίνωσε σήμερα ότι η νέα γενιά του MINI Countryman, η οποία θα παρουσιαστεί το 2023, θα κατασκευάζεται για πρώτη φορά επί γερμανικού εδάφους. Και συγκεκριμένα στη γνώριμη μονάδα παραγωγής οχημάτων του ομίλου που έχει την έδρα του στη Λειψία.

Όπως έγινε γνωστό, το νέο ΜΙΝΙ Countryman θα εξακολουθήσει να διαθέτει τον γνώριμο crossover χαρακτήρα του, ενώ για πρώτη φορά, πέρα από την… ταμπέλα Made in Germany, θα διατίθεται και σε αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση, παράλληλα με τις συμβατικές, ντίζελ και βενζίνης – το «παρών» στη γκάμα θα δίνουν επίσης εκδόσεις με κίνηση στους εμπρός ή και στους τέσσερις τροχούς.

Η μονάδα κατασκευής οχημάτων του BMW Group στην περιοχή της Σαξονίας έχει αυτή τη στιγμή ετήσια δυναμική 350.000 αυτοκινήτων. Από το 2013 μέχρι και σήμερα έχουν κατασκευαστεί σε αυτή πάνω από 200.000 των BMW i3 και i3S.

Μέσα στα επόμενα χρόνια, η εμπειρία των ανθρώπων της μονάδας στην ηλεκτροκινητικότητα θα ενισχυθεί, καθώς μια περαιτέρω επένδυση ύψους άνω των 100 εκατομμυρίων ευρώ θα «αθροίσει» μια νέα εγκατάσταση που θα καλύπτει μία έκταση περίπου 10.000 τ.μ.  μέτρων στην οποία θα εκτελείται μία αυτοματοποιημένη διαδικασία συναρμολόγησης κυψελών για μπαταρίες ιόντων λιθίου που θα εισάγονται από «εξωτερικούς» προμηθευτές.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ