top icon
Επικαιρότητα

Πτώση 30% στις διεθνείς τιμές του πετρελαίου

Στη μεγαλύτερη πτώση από τον πόλεμο του Κόλπου (1991) μέχρι σήμερα οδήγησε ο Covid-19 τις τιμές του πετρελαίου, ενώ έπεται και συνέχεια.

Η παγκόσμια οικονομία πλήττεται από τον Covid-19 και φυσικά το πετρέλαιο είναι σε κάθε σοβαρή κρίση ένα από τα πρώτα προϊόντα που αντιμετωπίζουν τις συνέπειες. Οι τιμές του καταγράφουν πτώση μεγαλύτερη του 30%, ιδιαίτερα μετά την απόφαση της Σαουδικής Αραβίας να τις ρίξει και να προχωρήσει σε δραματική αύξηση της παραγωγής αργού τον Απρίλιο. Η τιμή του αργού τύπου μπρεντ καταγράφει πτώση σε ποσοστό 28,65%, στα 32,30 δολάρια το βαρέλι. Νωρίτερα, είχε οπισθοχωρήσει ως και τα 31 δολάρια.

Εκτιμητές αναφέρουν πως σύντομα θα μπορούσε να βυθιστεί ως και τα 20 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ την ίδια εικόνα παρουσιάζει το αμερικανικό αργό, που πραγματοποίησε κάθοδο 31% (28,5 δολάρια το βαρέλι). Υπενθυμίζουμε πως η Ρωσία αρνήθηκε να προβεί σε περαιτέρω μείωση παραγωγής, όπως ζητήθηκε από τον OPEC για να σταθεροποιηθούν οι πετρελαϊκές αγορές, που έχουν ζημιωθεί από τις ανησυχίες για την εξάπλωση της επιδημίας του κορωνοϊού.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ