top icon
Κόσμος

H Red Bull θα κατασκευάσει το δικό της hypercar

H Red Bull ανακοίνωσε πως θα κατασκευάσει το δικό της hypercar με ονομασία «RB17» που σχεδίασε ο Adrian Newey, με το κόστος να πλησιάζει τα 6 εκατομμύρια ευρώ.

Η Red Bull σκοπεύει να βγάλει σε παραγωγή ένα ριζοσπαστικό hypercar με ονομασία «RB17». Το συγκεκριμένο όχημα έχει σχεδιαστεί από τον Adrian Newey και θα παραχθεί σε 50 μονάδες, με την αυστριακή εταιρεία να παραδίδει τα πρώτα οχήματα το 2025.

Το «RB17» θα συνδυάζει ένα υβριδικό σύστημα με ηλεκτροκινητήρα και έναν V8 τούρμπο κινητήρα, που θα αποδίδει περισσότερους από 1.100 ίππους, ενώ το κόστος σύμφωνα με την Red Bull θα πλησιάζει τα 6 εκατομμύρια ευρώ!

Red Bull

Σύμφωνα με τον Christian Horner το διθέσιο hypercar θα έχει ελάχιστους συμβιβασμούς καθώς θα αφορά περισσότερο τη χρήση σε περιβάλλον πίστας. Ο CEO της Red Bull πρόσθεσε πως αν οι ιδιοκτήτες το επιθυμούν θα μπορούν με κάποιες μετατροπές να χρησιμοποιούν το εν λόγω hypercar και στο οδικό δίκτυο. 

Ερωτηθείς αν η RB17 είναι το πρώτο βήμα για την Red Bull να γίνει ένας αυτόνομος κατασκευαστής αυτοκινήτων δρόμου, ο Horner δήλωσε: “Είναι η αρχή ενός ταξιδιού. Είναι ένα ενδιαφέρον σημείο εκκίνησης για εμάς. Ποτέ δεν μπορείς να πεις “ποτέ”, αλλά σίγουρα αυτό είναι ένα σημαντικό project για εμάς”.

Red Bull

Ο τεχνικός διευθυντής της Red Bull Advanced Technologies Rob Gray δήλωσε πως: “H RB17 θα κατασκευαστεί κατά κύριο λόγο από την αυστριακή εταιρεία, ωστόσο κάποια μέρη του αυτοκινήτου θα κατασκευαστούν από κάποιες άλλες εταιρείες με τις οποίες συνεργάζεται η Red Bull. Στόχος μας δεν είναι κάνουμε μαζική παραγωγή αλλά να δημιουργήσουμε κάτι μοναδικό”.

Red Bull

O Rob Gray απάντησε και στην ερώτηση αν το hypercar θα διαθέτει κάποιες από τις τεχνολογίες που έχει δημιουργήσει ο Adrian Newey. “Θα έχει αρκετά στοιχεία από το μονοθέσιο της Formula 1, καθώς ο Adrian συμμετέχει ενεργά στον σχεδιασμό του εν λόγω οχήματος. Για να σας δώσω ένα ακόμη στοιχείο έχει εμπλακεί σε όλα τα μέρη του αυτοκινήτου, από τους τροχούς, τα ελαστικά, τις αναρτήσεις, τα φρένα, μέχρι τον κινητήρα.”

Οι τυχεροί αγοραστές της «RB17» θα έχουν την ευκαιρία να έχουν πρόσβαση στις εγκαταστάσεις προσομοιωτών της Red Bull, ώστε να “φέρουν” το αυτοκίνητο στα μέτρα τους, ενώ θα έχουν τη δυνατότητα να εκπαιδευτούν στην πίστα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Red Bull
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ