Επικαιρότητα Κόσμος

Ρεκόρ αυτονομίας 513 χλμ. για το ηλεκτρικό VW ID.3 (+video)

Με μία μόνο πλήρη φόρτιση της μπαταρίας των 58 kWh, το ηλεκτρικό ID.3 της VW κατάφερε στα χέρια του Felix Egolf να διανύσει μια απόσταση 513 χλμ., από το Zwickau της Γερμανίας στο Schaffhausen της Ελβετίας.

Επισήμως, σύμφωνα με το ευρωπαϊκό πρωτόκολλο WLTP, η έκδοση Pro Performance του ηλεκτρικού VW ID.3 με την μπαταρία των 58 kWh είναι 420 χλμ., ωστόσο ο… ειδικός σε θέματα οικονομικής οδήγησης Felix Egolf κατάφερε να διανύσει πίσω από το τιμόνι του 513 χλμ. ταξιδεύοντας από τον τόπο «γέννησης» του αυτοκινήτου στο Zwickau της Γερμανίας, έως την πόλη Schaffhausen της Ελβετίας χωρίς καμία στάση για ανεφοδιασμό του συσσωρευτή ενέργειας.

VW ID.3

Παρά το γεγονός ότι το ως άνω ρεκόρ δεν είναι συγκρίσιμο σε σχέση με τις διαδρομές που θα διανύσει ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου στην καθημερινότητά του, εντούτοις καταδεικνύει τη δυναμική που μπορεί να έχει ένα EV σε θέματα αυτονομίας κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες και τεχνικές οδήγησης. Έτσι, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του, ο Felix Egolf σήκωνε συχνά το πόδι του από το δεξί πεντάλ του ID.3 εκμεταλλευόμενος το σύστημα ανάκτησης της ενέργειας του οχήματος, ενώ στον αυτοκινητόδρομο αξιοποιούσε, όπως ο ίδιος δήλωσε, ακόμα και το… slipstream των προπορευόμενων οχημάτων.

VW ID.3

Παρά το παραπανήσιο κατά 250 κιλά βάρος του αυτοκινήτου, στο οποίο συμπεριλαμβάνονταν ο οδηγός, ο camera-man και ο σχετικός εξοπλισμός του, η μέση κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας κατά τη διάρκεια του ταξιδιού κυμάνθηκε στις μόλις 10,9 kWh/100 km, όταν η τυποποιημένη τιμή για τη συγκεκριμένη έκδοση στο πρότυπο WLTP είναι οι 15,4-14,5 kWh/100 km.

VW ID.3

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 44% των χιλιομέτρων της διαδρομής πραγματοποιήθηκαν σε αυτοκινητόδρομους, ενώ το υπόλοιπο 56% σε επαρχιακούς δρόμους. Η μέση ταχύτητα κίνησης στο σύνολο των 513 χλμ. ήταν τα 56 χλμ./ώρα, με τον Felix Egolf να ολοκληρώνει το ταξίδι από το Zwickau στο Schaffhausen σε περίπου 9 ώρες.

Δείτε το σχετικό βίντεο στη συνέχεια

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου