top icon
Επικαιρότητα

Ρεκόρ για την Pagani Huayra Roadster BC στην πίστα του Spa (+video)

Η Pagani Huayra Roadster BC σημειώνει ρεκόρ ταχύτερου γύρου στο Spa κατά τη διάρκεια των δοκιμών πιστοποίησης του μοντέλου που πραγματοποιήθηκαν στη βελγική πίστα.

Η Pagani Automobili ετοιμάζεται να παραδώσει τα πρώτα αντίτυπα της Huayra Roadster BC μετά τo πέρας των δοκιμών πιστοποίησης του μοντέλου που ολοκληρώθηκαν πριν λίγες μόλις μέρες στο Spa Francorchamps στο Βέλγιο. Εκεί όπου η ξεσκούφωτη ιταλίδα καλλονή κατέρριψε το ρεκόρ ταχύτερου γύρου στην κατηγορία των αυτοκινήτων παραγωγής σταματώντας τα χρονόμετρα στο 2:23.081.

Pagani Huayra Roadster BC

«Κατά τη διάρκεια των δοκιμών συνειδητοποιήσαμε αμέσως ότι το αυτοκίνητο έκανε πολύ καλούς χρόνους στην πίστα. Συζητήσαμε με τον Horacio σχετικά με την πιθανότητα να κάνουμε μερικούς γρήγορους γύρους και, παρόλο που οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν οι καλύτερες, καταφέραμε να κάνουμε το ρεκόρ στη πίστα μετά από δύο γύρους. Το αυτοκίνητο είχε να επιδείξει έναν μοναδικό χαρακτήρα, αποδεικνύοντας τις δυνατότητές του κινούμενο στην πίστα με εντυπωσιακή ευκολία. Αν και το Spa Francorchamps είναι μια δύσκολη πίστα, ο χειρισμός και η πλευρική πρόσφυση της Roadster BC ξεπέρασαν όλες τις προσδοκίες» δήλωσε ο οδηγός εξέλιξης της Pagani, Andrea Palma.

Δείτε στη συνέχεια το σχετικό βίντεο:

Η Pagani Huayra BC Roadster δεν αποτελεί παρά την «ξεσκούφωτη» έκδοση της κλειστής εκδοχής του μοντέλου. Και όπως είναι προφανές, έρχεται για μία ακόμα φορά να αποτίσει φόρο τιμής με την ονομασία της στον Benny Caiola, τον άνθρωπο που αποτέλεσε τον πρώτο αγοραστή των τετράτροχων δημιουργιών του Horacio Pagani. Το θαυμαστό δημιούργημά της Pagani έχει βάρος που δεν υπερβαίνει τα 1.250 κιλά, τιμή χαμηλότερη κατά 30 κιλά σε σχέση με την απλή Huayra Roadster. Ως εκ τούτου, διαθέτει κάτω από το εκθαμβωτικό της σώμα πολλά μέρη από carbon, καθώς και τμήματα τα οποία είναι κατασκευασμένα από ένα εξωτικό μίγμα αποτελούμενο από ανθρακονήματα και τιτάνιο, το οποίο, πέραν από ελαφρύτερο, έρχεται να εξασφαλίσει βελτιωμένη αντοχή και ακαμψία.

Pagani Huayra Roadster BC

Η κινητήρια μονάδα της Pagani Huayra BC Roadster είναι η ίδια με εκείνη της απλής Roadster, πλην όμως αρκετά βελτιωμένη σε απόδοση. Έτσι, ο γερμανικής καταγωγής και κατασκευής twin-turbo V12 κινητήρας των 6,0 λίτρων της AMG αποδίδει για την περίσταση 800 ίππους στις 5.900 σ.α.λ. σε συνδυασμό με ροπή της τάξης των 1.050 Nm, τα οποία αποδίδονται σταθερά από τις 2.000 έως 5.600 σ.α.λ. Η κίνηση μεταδίδεται φυσικά στου πίσω τροχούς με την αρωγή ενός ηλεκτρομηχανικού διαφορικού και ενός αυτόματου-σειριακού κιβωτίου με 7 σχέσεις της XTrac. Από εκεί και πέρα, το σύστημα πέδησης της Pagani Huayra BC Roadster αποτελείται από κεραμικούς δίσκους 398 x36 χλστ. και 380×34 χλστ., εμπρός και πίσω, σε συνδυασμό με 6πίστονες και 4πίστονες δαγκάνες, που κρύβονται επιμελώς πίσω από τις εντυπωσιακές ζάντες των 20 και 21 ιντσών. Όπως και στις απλές Pagani Huayra, έτσι και εδώ η ανάρτηση αποτελείται από διπλά ψαλίδα με ελικοειδή ελατήρια και ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ