Επικαιρότητα Κόσμος

Ρεκόρ Γκίνες για το ταχύτερο σλάλομ από την Porsche (+video)

Το ρεκόρ σημειώθηκε από την Porsche Β. Αμερικής, με την 16χρονη οδηγό αγώνων Chloe Chambers να γράφει χρόνο 47,45 δλ. πίσω από το τιμόνι μιας 718 Spyder.

H Porsche αποσπά μία περίοπτη θέση στο Guinness World Records σημειώνοντας στις 21 Αυγούστου στο Solberg Airport που βρίσκεται στο New Jersey των ΗΠΑ, το ταχύτερο σλάλομ στην ιστορία με αυτοκίνητο παραγωγής (Fastest Vehicle Slalom) έχοντας ως «άρμα» της όλης προσπάθειας μία 718 Spyder παραγωγής, η οποία φιλοξενούσε για την περίσταση πίσω από το τιμόνι της την 16χρονη οδηγό αγώνων καρτ, Chloe Chambers.

Porsche 718 Spyder - Guinness World Records

Σύμφωνα με τη γερμανική εταιρεία, η νεαρή οδηγός κατάφερε να ελιχθεί ανάμεσα στις 50 κορύνες, οι οποίες είχαν παραταχτεί στη μεγάλη ευθεία των 760+ μέτρων  έχοντας απόσταση 15 μέτρων η μία από την άλλη, σε χρόνο 47,45 δλ.

«Φαίνεται εύκολο, αλλά πραγματικά δεν είναι – το να ελιχθείς ανάμεσα σε 50 κορύνες όσο το δυνατόν γρηγορότερα, προσπαθώντας να σπάσεις ένα ρεκόρ και γνωρίζοντας ότι δεν μπορείς να αγγίξεις ούτε μία, σίγουρα σε κάνει να νιώθεις την πίεση», δήλωσε μετά το πέρας της επιτυχημένης δοκιμασίας η Chloe Chambers.

Porsche 718 Spyder - Guinness World Records

Αξίζει να σημειωθεί ότι το προηγούμενο ρεκόρ με χρόνο 48,114 δλ. κατείχε με μία Chevrolet Camaro RS από το 2018 ο Jia Qiang.

Η Porsche 718 Spyder που χρησιμοποιήθηκε διέθετε τις νορμάλ προδιαγραφές, χωρίς καμία διαφοροποίηση σε σχέση με εκείνες που μπορεί να αγοράσεις κανείς σήμερα. Την κίνηση προσφέρει ένας 4λιτρος ατμοσφαιρικός κινητήρας με απόδοση 414 ίππων στις 8.000 σ.α.λ. ο οποίος συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων μεταφέροντας την ισχύ στους πίσω τροχούς.

Δείτε το σχετικό βίντεο στη συνέχεια:

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου