top icon
Επικαιρότητα

Ρεκόρ κατέγραψαν οι πωλήσεις των SUV μοντέλων της Ford στην Ευρώπη

Από την αρχή της τρέχουσας χρονιάς, οι πωλήσεις των SUV μοντέλων της Ford κατέγραψαν άνοδο 21% έναντι του 2017, χάρη στη σημαντική συμβολή των EcoSport και Kuga.

Οι πωλήσεις των Ford EcoSport, Kuga και Edge έφτασαν σχεδόν τις 259.200 μονάδες από την αρχή της χρονιάς μέχρι και τα τέλη Νοεμβρίου καθιστώντας το 2018 την καλύτερη χρονιά της εταιρείας στην κατηγορία των SUV μοντέλων στην περιοχή.

«Οι πωλήσεις SUV αυξάνονται ταχύτερα από οποιονδήποτε άλλο τύπο οχήματος στην Ευρώπη και η ολοκληρωμένη γκάμα των EcoSport, Kuga, και Edge SUV έχει απήχηση στους αγοραστές χάρη στο τολμηρό και σπορ στυλ και τις προηγμένες τεχνολογίες τους, όπως το Intelligent All-Wheel Drive που αυξάνει την αυτοπεποίθηση στο τιμόνι», δήλωσε ο Roelant de Waard, vice president, Marketing, Sales & Service, Ford Ευρώπης.

Το μερίδιο της Ford στην αγορά SUV συνέχισε να αυξάνεται το 2018 για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, με τα SUV να συγκεντρώνουν τώρα το ένα πέμπτο των συνολικών πωλήσεων της εταιρείας στην Ευρώπη.

Οι πωλήσεις των SUV αυτοκινήτων της Ford από τον Ιανουάριο μέχρι και το Νοέμβριο του 2018 αυξήθηκαν κατά 21% συγκριτικά με τους πρώτους 11 μήνες του 2017 ξεπερνώντας για πρώτη φορά τις 250.000 μονάδες σε 20 ευρωπαϊκές αγορές. Κινητήρια δύναμη στην άνοδο των SUV ήταν το ρεκόρ όλων των εποχών για το συμπαγές Ford EcoSport, το οποίο κατέγραψε άλμα της τάξης του 105% από την αρχή της χρονιάς συγκριτικά με το περσινό διάστημα. Σημαντική ήταν και η συμβολή του Ford Kuga, που είδε τις πωλήσεις του να αυξάνονται κατά 27% συγκριτικά με την ίδια περίοδο πέρσι.

Η Ford έχει πουλήσει πάνω από 104.600 EcoSport στην Ευρώπη από την αρχή του 2018. Το σκληροτράχηλο και στιλάτο EcoSport είναι πιο ικανό και ευέλικτο από ποτέ χάρη στην τεχνολογία Intelligent All-Wheel Drive προσφέροντας εξατομικευμένες επιλογές, όπως είναι για παράδειγμα οι περισσότερες αποχρώσεις οροφής, καθώς και προηγμένες τεχνολογίες άνεσης, όπως το σύστημα συνδεσιμότητας SYNC 3, η κάμερα οπισθοπορείας και το Adjustable Speed Limiter.

Περισσότερα από 145.300 Ford Kuga έχουν παραδοθεί σε ευρωπαίους πελάτες από την αρχή της χρονιάς, προσφέροντας προηγμένες τεχνολογίες που κάνουν την οδήγηση πιο άνετη, ασφαλέστερη και πιο απολαυστική. Στα προηγμένα συστήματα ασφάλειας του Ford Kuga περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων τα Active Park Assist με Perpendicular Parking και Adaptive Front Lighting System.

Η Ford έχει πουλήσει περισσότερα από 34.000 Edge σε όλη την Ευρώπη από το 2016. Το νέο Ford Edge – που είναι διαθέσιμο για παραγγελία – θα βοηθήσει να συνεχιστεί η ανοδική πορεία των πωλήσεων των SUV μοντέλων της Ford στην Ευρώπη και το 2019.  Το στιλάτο, σπορ και ποιοτικό νέο Ford Edge είναι το πιο προηγμένο τεχνολογικά SUV στην ιστορία της εταιρείας, με μία ολοκληρωμένη γκάμα τεχνολογιών υποστήριξης οδηγού που χρησιμοποιούν κάμερες κα αισθητήρες να έχουν σχεδιαστεί για να κάνουν τα ταξίδια πιο άνετα και λιγότερα αγχωτικά – ανάμεσά στα συστήματα αυτά ξεχωρίζει το Adaptive Cruise Control με Stop & Go και Lane Centring για άνετη οδήγηση σε συνθήκες πυκνής κυκλοφορίας.

Η Ford έχει λανσάρει επίσης τη νέα οικογένεια Active, η οποία είναι εμπνευσμένη από μοντέλα της SUV κατηγορίας. Η γκάμα απαρτίζεται από τα Focus Active, Fiesta Active και KA+ Active, τα οποία συνδυάζουν σκληροτράχηλο στυλ, ευελιξία και απολαυστική οδήγηση.

Δελτίο Τύπου

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ