top icon
Επικαιρότητα

Ρεκόρ με 2.930 «αυτόνομα χιλιόμετρα» με το ηλεκτρικό XPeng P7

Με αρωγούς το ηλεκτρικό P7 και το σύστημα αυτόνομης οδήγησης Navigation Guided Pilot με το οποίο εξοπλίζεται, η κινέζικη XPeng σημείωσε νέο ρεκόρ «γράφοντας» 2.930 αυτόνομα χιλιόμετρα με μόλις 0,71 παρεμβάσεις από τον οδηγό ανά 100 διανυθέντα χιλιόμετρα.

Η XPeng ανακοίνωσε πριν λίγα 24ωρα τα ενοποιημένα αποτελέσματα μιας «αυτόνομης αποστολής» της στα πλαίσια της οποίας ένας στόλος αποτελούμενος από 12 έως και 15 αντίτυπα του ηλεκτρικού P7 ταξίδεψε από το Γκουάνγκτζου στο Πεκίνο σε μια διαδρομή μήκους 3.600 χιλιομέτρων – από αυτά, τα 2.930 χιλιόμετρα περιελάμβαναν κίνηση στον αυτοκινητόδρομο υπό τον έλεγχο του συστήματος NGP (Navigation Guided Pilot).

XPeng P7

Όπως ανακοίνωσε η κινεζική εταιρεία, κατά τη διάρκεια της εν λόγω δοκιμής οι… αναγκαστικές παρεμβάσεις του οδηγού με το αυτοκίνητο να καθοδηγείται αυτόνομα στον αυτοκινητόδρομο από το σύστημα NGP περιορίστηκαν κατά μέσο όρο σε μόλις 0,71 ανά 100 διανυθέντα χιλιόμετρα θέτοντας έτσι ένα «νέο σημείο αναφοράς για την αυτόνομη κίνηση επιβατικών οχημάτων μαζικής παραγωγής σε διαδρομές μεγάλων αποστάσεων».

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ως άνω δοκιμής, η οποία ξεκίνησε στις 19 Μαρτίου και ολοκληρώθηκε στις 26 Μαρτίου, υπό τον έλεγχο του συστήματος NGP το μέσο ποσοστό επιτυχίας για την αλλαγή λωρίδας και την προσπέραση ήταν 94,41%. Την ίδια στιγμή, η αντίστοιχη επίδοση για την είσοδο και έξοδο προς και από τον αυτοκινητόδρομο ήταν 92,76%, ενώ εκείνο για την διέλευση των οχημάτων από σήραγγες άγγιξε το 94,95%.

XPeng P7

Στις σχετικές αναφορές της η XPeng επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι στη δοκιμή συμμετείχαν 228 άτομα αξιοποιώντας τις δυνατότητες ενός στόλου αποτελούμενου από 12 έως και 15 αντιτύπων του ηλεκτρικού P7, τα οποία διάνυσαν περισσότερα από 3.600 χιλιόμετρα έχοντας πραγματοποιήσει διελεύσεις μέσα από 10 πόλεις και 6 επαρχίες της Κίνας.

Σύμφωνα με την Xpeng, το σύστημα Navigation Guided Pilot του ηλεκτρικού P7 υποστηρίζεται μεταξύ άλλων από 14 στο σύνολο κάμερες, 5 ραντάρ, 12 αισθητήρες υπερήχων, καθώς και από μια υπολογιστική πλατφόρμα της NVIDIA με την ονομασία Xavier.

Διαβάστε επίσης: Η XPeng κάνει απόβαση στην Ευρώπη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ