top icon
Επικαιρότητα

Ρεκόρ με χρόνο 7:21.23 στο ‘Ring από την Jaguar XE SV Project 8 (+video)

Αυτό είναι πλέον το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής στην κατηγορία των 4θυρων σεντάν.

Μετά την F-Type Project 7 που είδε για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας το 2014, η Jaguar επανήλθε φέτος με μια ακόμα «άσκηση» που φέρει την υπογραφή του τμήματος Special Vehicle Operations. Η νέα XE SV Project 8 «φέρνει την απόδοση και την αεροδυναμική σε νέα επίπεδα», όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι Βρετανοί, κινούμενη από έναν supercharged 5λιτρο V8 κινητήρα με ονομαστική ισχύ 600 ίππων.

Θέλοντας να αποδείξει με απτό τρόπο την ταχύτητα και εν γένει την «αξία» της SV Project 8 στην κατηγορία των σπορ σεντάν, η βρετανική εταιρεία αποφάσισε να δοκιμάσει τις δυνάμεις της στη διάσημη πίστα-ειδική διαδρομή του μεγάλου Nurburgring, όπου και κατέρριψε το χρόνο-ρεκόρ των 7 λεπτών και 32 δλ. το οποίο κατείχε μέχρι τώρα η Alfa Romeo Giulia QV με τα χρονόμετρα να σταματούν για την περίσταση στο εντυπωσιακό 7:21.23.

Όπως έχει ήδη γίνει γνωστό, η Project 8 δεν είναι ένα πρωτότυπο μοντέλο, όπως πολλοί πιστεύουν, καθώς 300 μόλις τυχεροί θα έχουν την ευκαιρία να την αποκτήσουν, σε άγνωστη μέχρι και αυτή τη στιγμή τιμή, από τον προσεχή Μάιο και εξής, εποχή που αναμένεται να ολοκληρωθεί πλήρως η εξέλιξή του. Αξίζει να αναφέρουμε πως η XE SVΟ Project 8 είναι τετρακίνητη, με τον V8 κινητήρα της να συνεργάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων που έχει εξελιχθεί σε συνεργασία με την ZF. Από εκεί και πέρα τώρα, χάρη στο σμίλευμα των εξωτερικών επιφανειών, οι κάθετες δυνάμεις που παράγονται όταν το αυτοκίνητο κινείται με ταχύτητα κοντά στην τελική του (βλ. 300 χλμ./ώρα) ανέρχονται στα 122 κιλά.

Ιδού και το βίντεο-απόδειξη του νέου ρεκόρ._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ