top icon
Επικαιρότητα

Ρεκόρ πωλήσεων για την Audi

Η γερμανική εταιρεία συνεχίζει ακάθεκτη την κούρσα των πωλήσεων ξεπερνώντας παγκοσμίως στο πρώτο 6μηνο της χρονιάς τις 900.000 παραδόσεις οχημάτων.

Η σημαντική πτώση της δυναμικής τόσο της κινέζικης όσο και τη ρωσικής αγοράς αυτοκινήτου φαίνεται πως επηρέασε ελάχιστα τις επιδόσεις της γερμανικής εταιρείας, η οποία «έκλεισε» το πρώτο μισό της τρέχουσας χρονιάς σημειώνοντας νέο ρεκόρ πωλήσεων σε παγκόσμιο επίπεδο. Ξεπερνώντας για πρώτη φορά το ψυχολογικό (και όχι μόνο) φράγμα των 900.000 μονάδων, η Audi AG κατάφερε να αυξήσει τις πωλήσεις της κατά 3,8% σε σχέση με εκείνες του πρώτου 6μηνου του 2014. Η επιτυχία της ενισχύεται ακόμα περισσότερο και από ένα ακόμα στατιστικό στοιχείο, άμεσα συνδεδεμένο με το θετικό πρόσημο που συνοδεύει την εμπορική της επιρροή στις επιμέρους αγορές. Με εξαίρεση την αγορά της Ρωσίας, στην οποία η γερμανική εταιρεία «έχασε» σχεδόν 5.000 αυτοκίνητα, σε όλες τις υπόλοιπες η Audi είδε τις πωλήσεις της να αυξάνονται ποσοστιαία από 1,9 έως και 39,4%.

Πιο συγκεκριμένα, στην Ευρώπη η εταιρεία είδε τις πωλήσεις της να σκαρφαλώνουν στις 419.900 μονάδες, επίδοση καλύτερη κατά 2,4% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2014. Η πολύ καλή δουλειά του Luca De Meo επιβεβαιώνεται και στις αγορές των ΗΠΑ, της Βραζιλίας και της Κίνας, στις οποίες η γερμανική εταιρεία κατάφερε να αυξήσει την επιρροή της κατά 11,0%, 39,4% και 1,9% αντίστοιχα. Εδώ, αξίζει να αναφέρουμε πως η κινεζική εξακολουθεί να αποτελεί τη μεγαλύτερη αγορά της Audi ανά την υφήλιο, με τις συνολικές πωλήσεις της κατά τη διάρκεια του πρώτου 6μηνου να αγγίζουν τις 274.000 μονάδες. Ήτοι, έξι και πλέον φορές παραπάνω από εκείνες που κατάφερε την ίδια περίοδο να πουλήσει στην χώρα μας το σύνολο των κατασκευαστών…_Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ