top icon
Επικαιρότητα

Ρεκόρ πωλήσεων και εσόδων για την Porsche το 2019

Η γερμανική εταιρεία έσπασε το φράγμα των 280.000 το μονάδων το 2019 σημειώνοντας παράλληλα νέα αύξηση εσόδων.

Μέσα σε βαρύ κλίμα εξαιτίας των τρεχουσών εξελίξεων που έχουν στο επίκεντρό τους την πανδημία του νέου κορονοϊού, η Porsche ανακοίνωσε χθες τα οικονομικά και εμπορικά αποτελέσματα του 2019, τα οποία βρίσκουν τη διάσημη εταιρεία από το Zuffenhausen στην καλύτερη και πιο… εξηλεκτρισμένη θέση των τελευταία ετών.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, το 2019 η Porsche κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη 280.800 αγοραστών, έναντι 256.255 το 2018, επίδοση που αντιστοιχεί ποσοστιαία σε άλμα της τάξης του 10%. Ανάλογο ήταν το όφελος στα έσοδα, με το γερμανικό εργοστάσιο να βάζει στα ταμεία του €28,5 δις αυξάνοντας συγχρόνως τα κέρδη τους από €4,3 δις το 2018 σε €4,4 δις.

Μέσα στη χρονιά που πέρασε η Porsche προσέθεσε στο δυναμικό της περί τους 2.000 νέους εργαζομένους με αφορμή την έναρξη παραγωγής της ηλεκτρικής Taycan. Mε άλλα λίγια ενός αυτοκινήτου που σηματοδοτεί μια νέα εποχή για την Porsche έχοντας ήδη κερδίσει – σε επίπεδο παραγγελιών – περισσότερους από 30.000 δυνητικούς αγοραστές ανά τον κόσμο, εκ των οποίων οι 15.000 έχουν ήδη επιβεβαιώσει το ενδιαφέρον τους για την αγορά του πρώτου EV μοντέλου της εταιρείας.

Αξίζει να σημειωθεί εδώ πως με μέχρι το 2025 ένα στα δύο αυτοκίνητα που θα πουλά το γερμανικό εργοστάσιο θα είναι ηλεκτροκίνητο – plug-in υβδρικό ή αμιγώς ηλεκτρικό. Σύμφωνα με τον επιβεβαιωμένο από επίσημα χείλη σχεδιασμό των Γερμανών, το επόμενο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο της Porsche θα είναι η έκδοση Cross Turismo της νέας Taycan, ενώ αμέσως μετά θα ακολουθήσει η Macan. Αργότερα – άγνωστο πότε – την ηλεκτρική σκυτάλη θα παραλάβουν οι νέες 718 Cayman/Boxster, οι οποίες θα είναι διαθέσιμες σε επαναφορτιζόμενα ηλεκτρικές παραλλαγές. Συνολικά, μέχρι το 2024, η Porsche δηλώνει διατεθειμένη να επενδύσει κεφάλαια άνω των €10 δις σε τεχνολογίες που σχετίζονται με την… πρίζα, τους συσσωρευτές ενέργειας, την ψηφιοποίηση των οχημάτων της και τις νέες μορφές κινητικότητας.

Επιστρέφοντας στο 2019, άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι η Porsche βάσισε για μια ακόμα χρονιά την εμπορική της δυναμική στα SUV μοντέλα της γκάμας της, τα οποία κατέγραψαν σχεδόν τα 2/3 των πωλήσεών της. Πιο συγκεκριμένα, την περασμένη χρονιά η Macan σημείωσε 99.944 πωλήσεις (+16%) με την Cayenne να συνεισφέρει με 92.055 μονάδες (+29%). Σε ότι αφορά στις γεωγραφικές ανά την υφήλιο περιφέρειες, η Porsche σημείωσε αύξηση σε όλες τις βασικές αγορές – στην Ευρώπη το άλμα άγγιξε το +15%, στις ΗΠΑ στο +7% και στην Κίνα στο +8%.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ