top icon
Επικαιρότητα

Ρεκόρ στο Nurburgring για το νέο Renault Megane RS Trophy-R [+video]

Το νέο Renault Megane RS Trophy-R αποκαλύπτεται και μαζί τα κατορθώματά του στην «Πράσινη Κόλαση».

H Renault αποφάσισε να αποκαλύψει (μερικώς) σήμερα το νέο Megane RS Trophy-R ανακοινώνοντας συγχρόνως πως η κορυφαία έκδοση του γαλλικού hot-hatch είναι εφεξής η… βασίλισσα στην κατηγορία των κόμπακτ αυτοκινήτων στη νέα, πιστοποιημένη διαδρομή μήκους 20,832 χλμ. της «Πράσινης Κόλασης».

Και για να το αποδείξει, η Renault Sport έδωσε προ ολίγων λεπτών στη δημοσιότητα και τα σχετικά οπτικά πειστήρια:

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι Γάλλοι, το νέο Megane RS Trophy-R, το οποίο θα κάνει την πρώτη δημόσια εμφάνισή του στις 24 του μήνα στο Πριγκιπάτο του Μονακό στο περιθώριο του GP της F1, πέτυχε στις 5 Απριλίου χρόνο 7:40.100 στο «μεγάλο» Nurburgring μήκους 20,6 χλμ. και χρόνο 7:45.389 στην επίσημα πιστοποιημένη, από το 2019, διαδρομή μήκους 20,832 χλμ.

Σε αυτή την προσπάθεια αρωγοί της Renault Sport ήταν οι εταιρείες Bridgestone (ελαστικά), Brembo (φρένα), Ohlins (αναρτήσεις), Akrapovic (εξάτμιση) και Sabelt (καθίσματα).

Σε ότι αφορά το ίδιο τα αυτοκίνητο, πέραν τον διακριτικών αυτοκόλλητων στο πλάι, των σκουρόχρωμων ζαντών, των κόκκινων διακοσμήσεων στον εμπρός προφυλακτήρα αλλά και της χαρακτηριστικής εισαγωγής αέρα στο καπό, οι σχεδιαστικές αλλαγές σε σχέση με το απλό Trophy δείχνουν να είναι εξαιρετικά περιορισμένες – σε αντίθεση με το εσωτερικό, όπου τα πίσω καθίσματα και τα «περιττά» καλούδια άνεσης αναμένεται να λάμπουν δια της απουσίας τους προκειμένου να μειωθεί ακόμα περισσότερο το συνολικό βάρος της πιο καυτής έκδοσης του γαλλικού «χατς».

Κάτω από το καπό του Trophy-R, το οποίο θα παραχθεί από τα τέλη του 2019 «σε μερικές εκατοντάδες αντίτυπα», βρίσκεται ο γνωστός 1.800άρης κινητήρας των Γάλλων που είδαμε στην έκδοση Trophy εξακολουθώντας να αποδίδει μέγιστη ισχύ 300 ίππων. Χωρίς να αποκαλύπτουν περισσότερες λεπτομέρειες, οι Γάλλοι αναφέρουν πως το νέο Trophy-R διαθέτει αλλαγές στην ανάρτηση σε σχέση με το Trophy και μειωμένο έως και 130 κιλά βάρος._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ