top icon
Επικαιρότητα

Ρεκόρ στο Nurburgring για την Mercedes-AMG GT 63 S 4Matic+ (+video)

H Mercedes-AMG GT 63 S 4Matic+ είναι το ταχύτερο αυτοκίνητο στην κατηγορία «Luxury Class» στo Nurburgring Nordschleife εκθρονίζοντας την Porsche Panamera Turbo S με χρόνο 7:27.80.

Στη νεότερη εκδοχή της, η οποία είναι διαθέσιμη στις κατά τόπου αγορές της γηραιάς ηπείρου από τον περασμένο Σεπτέμβριο, η Mercedes-AMG GT 63 S 4Matic+ μπορεί πλέον και επίσημα να… καυχιέται ότι είναι το ταχύτερο αυτοκίνητο στην κατηγορία «Luxury Class» στο διάσημο  Nurburgring Nordschleife, στο οποίο το γερμανικό Gran Turismo μοντέλο «έγραψε» πρόσφατα χρόνο 7:27.80.

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι η επίδοση αυτή είναι καλύτερη κατά δύο σχεδόν δευτερόλεπτα από την αντίστοιχη της έως τώρα «τροπαιούχου» Porsche Panamera Turbo S, η οποία είχε σημειώσει στο ίδιο «τερέν» χρόνο 7:29.81 – και συγχρόνως 2,3 δευτερόλεπτα καλύτερη από εκείνη που είχε καταγράψει το 4θυρο σπορ GT μοντέλο από το Affalterbach στην προηγούμενη εκδοχή του, το 2018.

Mercedes-AMG GT 63 S 4Matic+ @ Nurburgring

Με την εξωτερική θερμοκρασία να μην υπερβαίνει τους 7 βαθμούς Κελσίου, πίσω από το τιμόνι της «γκρίζας» Mercedes-AMG GT 63 S 4Matic+ βρέθηκε για την περίσταση ο μηχανικός και πρώην οδηγός αγώνων Demian Schaffert σε έναν όχι και τόσο ιδανικό ασφαλτοτάπητα, στον οποίο αρκετές ποσότητες υγρασίας σε πολλά σημεία της πίστας δυσκόλεψαν το έργο του οδηγού.

Το αυτοκίνητο με το οποίο η εταιρεία πραγματοποίησε το ως άνω ρεκόρ εφοδιάζονταν με το προαιρετικό αεροδυναμικό πακέτο Aero Package καθώς και με τα επίσης έξτρα και διαθέσιμα σε κάθε αγορά ελαστικά Michelin Pilot Sport Cup2. Η Mercedes-AMG GT 63 S 4Matic+ τροφοδοτείται από τον γνωστό 4λιτρο V8 κινητήρα της εταιρείας ο οποίος αποδίδει για την περίσταση 639 ίππους σταθερά από τις 5.500 έως και τις 6.500 σ.α.λ. καθώς και 900 Nm από τις 2.500 έως και τις 4.500 σ.α.λ. Σύμφωνα με το εργοστάσιο, το «0-100» ολοκληρώνεται σε χρόνο 3,2 δλ., ενώ η τελική ταχύτητα –χωρίς περιορισμούς για την περίσταση- είναι 315 χλμ./ώρα.

Δείτε στη συνέχεια το σχετικό βίντεο με την επίδοση-ρεκόρ στην «Πράσινη Κόλαση»:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ