top icon
Επικαιρότητα

Ρεκόρ ταχύτερου γύρου για αυτόνομα οχήματα από το Nio EP9 (video)

Η κινεζική NextEV ανακοίνωσε πως το ηλεκτρικό Nio EP9 των 1.360 ίππων κατέρριψε το ρεκόρ ταχύτερου γύρου για αυτόνομα οχήματα στο Circiut of the Americas του Τέξας.

Σύμφωνα με την εταιρεία, ο χρόνος των 2 λεπτών και 40.33 δλ. του ηλεκτρικού Nio EP9 στην αμερικάνικη πίστα μήκους 5,5 χλμ. στο πρόγραμμα πιλοτικής-αυτόνομης οδήγησης είναι κατά 19 δλ. πιο αργός σε σχέση με εκείνον που το «θηρίο» των 1.360 ίππων κατέγραψε στις 23 του Φλεβάρη έχοντας έναν… κανονικό οδηγό πίσω από το πηδάλιό του. Θυμίζουμε πως το Nio EP9 κινείται από τέσσερις ηλεκτροκινητήρες έχοντας τελική ταχύτητα 312 χλμ./ώρα, αλλά συγχρόνως και τη δυνατότητα να επιταχύνει από στάση έως τα πρώτα 100 και 200 χλμ./ώρα σε χρόνο μόλις 2,7 και 7,1 δλ. αντίστοιχα.  

Η NextEV έχει επικαλεστεί στο πρόσφατο παρελθόν πως το 2θέσιο σπορ κουπέ της μπορεί με την αρωγή… οδηγού, ασφαλώς, να ολοκληρώσει έναν πλήρη γύρο στην Πράσινη Κόλαση του Nurburgring σε χρόνο 7 λεπτών και 5.12 δλ. Εξίσου εντυπωσιακά είναι και τα 3,3 g διαμήκους επιτάχυνσης αλλά και η κάθετη δύναμη των 24.000 Nm που αναπτύσσεται στο πίσω μέρος του Nio EP9 των 1.735 κιλών όταν το τελευταίο κινείται με ταχύτητα 240 χλμ./ώρα.

Οι κινέζοι δημιουργοί του Nio EP9 αναφέρουν πως η θεωρητική αυτονομία κίνησης του οχήματος υπερβαίνει τα 420 χλμ. χάρη στην παρουσία δύο μπαταριών ιόντων λιθίου, οι οποίες μπορούν να φορτιστούν πλήρως σε χρόνο μόλις 45 λεπτών.

Η εταιρεία έχει ανακοινώσει πως η παραγωγή του Nio EP9 θα περιοριστεί σε μόλις έξι αντίτυπα._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ