top icon
Κόσμος

To Renault 4 γίνεται ηλεκτρικό

Με ένα κιτ της εταιρείας R-Fit, το εμβληματικό Renault 4 – και όχι μόνο – μετατρέπεται σε ηλεκτρικό αποκτώντας έτσι μια «δεύτερη ευκαιρία».

Η μετατροπή vintage οχημάτων, όπως το εικονιζόμενο Renault 4, ώστε να κινούνται αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια δεν είναι πλέον κάτι νέο. Αν και πολλοί θα θεωρήσουν μια τέτοια κίνηση ως… ιεροσυλία, η αλήθεια είναι πως η μετατροπή ενός κλασσικού οχήματος σε EV επεκτείνει τη «διάρκεια ζωής» του καθιστώντας το επίκαιρο και κατάλληλο για χρήση στις σύγχρονες αστικές συνθήκες. Πολλώ δε μάλλον σε ζώνες χαμηλών εκπομπών ρύπων που διαρκώς πολλαπλασιάζονται σε αριθμό στα μεγάλα αστικά κέντρα της Ευρώπης.

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που λανσάρουμε το retrofit ηλεκτρικό κιτ που θα επιτρέψει στους ανθρώπους που αγαπούν τα κλασικά τους αυτοκίνητα και στους νέους να οδηγούν στη Γαλλία τα εμβληματικά μας μοντέλα που τροφοδοτούνται με ηλεκτρική ενέργεια. Εκτός από την κυκλική οικονομία που δημιουργείται, τα ηλεκτρικά κιτ προσφέρουν μια λύση που συνδυάζει την απόλαυση της οδήγησης με εξοικονόμηση και αξιοπιστία χωρίς να αφαιρεί τίποτα από το στυλ και τα πρωτότυπα σχέδια αυτών των αγαπημένων διαχρονικών κλασικών μοντέλων μας», αναφέρει χαρακτηριστικά στις επίσημες ανακοινώσεις της η Renault.

Renault 4 Electric

Το συγκεκριμένο κιτ μετατροπής δεν «ταιριάζει» μόνο στο Renault 4, αλλά και στο Renault 5 καθώς και στο Renault Twingo πρώτης γενιάς.

Σύμφωνα με τους Γάλλους, το ηλεκτρικό Renault 4 διατηρεί στο ακέραιο το μηχανικό σύστημα μετάδοσης του αρχέτυπου μοντέλου συνδυάζοντάς το για την περίσταση με έναν σύγχρονο ηλεκτροκινητήρα χωρίς ψήκτρες, ο οποίος αποδίδει μέγιστη ισχύ 48 kW, δηλαδή σχεδόν 65 ίππους.

Renault 4 Electric

Η μπαταρία φωσφορικού σιδήρου λιθίου (LiFePO4) που περιλαμβάνεται στο πακέτο μετατροπής λειτουργεί με τάση 105 V και έχει χωρητικότητα 10,7 kWh, εξασφαλίζοντας αυτονομία με μια φόρτιση που φτάνει περίπου τα 80 χλμ.

Μια πλήρης φόρτισή της σε οικιακή παροχή 16A – 220 V διαρκεί περί τις 3 ώρες και 30 λεπτά.

Το κιτ μετατροπής της R-Fit για το κλασσικό Renault 4 σε ηλεκτρικό συνοδεύεται από 2ετή εγγύηση και κοστίζει στη Γαλλία το ποσό των 11.900 ευρώ.

Renault 4 Electric

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Renault 4 Electric
  • Renault 4 Electric
  • Renault 4 Electric
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ