top icon
Επικαιρότητα

To Renault 5 ξαναγεννιέται ως ηλεκτρικό supermini

Αποκαλύπτοντας σήμερα το σχετικό πρωτότυπο, η Renault ανακοίνωσε ότι θα αναβιώσει το θρυλικό «5». Το οποίο θα είναι, για την περίσταση, ηλεκτρικό.

Στα πλαίσια των σημερινών ανακοινώσεων του νέου στρατηγικού πλάνου του Groupe Renault για τα προσεχή χρόνια (περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε εδώ), ο Luca de Meo… τάραξε τα νερά ανακοινώνοντας ότι η γαλλική εταιρεία σκοπεύει να αναβιώσει το μύθο του Renault 5 ως ένα σύγχρονο και ηλεκτρικό μοντέλο της supermini κατηγορίας.

«Το Renault 5  έρχεται να δείξει ότι η Renault θα εκδημοκρατίσει το ηλεκτρικό αυτοκίνητο στην Ευρώπη με μια σύγχρονη προσέγγιση στο δημοφιλές κομμάτι της αγοράς», δηλώνουν με έμφαση οι ιθύνοντες του γαλλικού εργοστασίου.

Renault 5 Protoype

Θυμίζουμε ότι ο νέος CEO του Groupe Renault ήταν ο ιθύνον νους για την αναγέννηση του «500» κατά τη διάρκεια της θητείας του στην Fiat.

«Γνωρίζω από την εμπειρία μου ότι η επανεφεύρεση προϊόντων δίνει νέα ώθηση μάρκα. Αυτό είναι ένα cult όχημα σε τιμή που πολλοί μπορούν να αντέξουν οικονομικά. Και αυτή είναι μόνο η αρχή για ολόκληρη τη μάρκα της Renault», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Luca de Meo.

Renault 5 Prototype

Προς το παρόν το γαλλικό εργοστάσιο δεν δίνει στοιχεία για τις τεχνικές περγαμηνές του ηλεκτρικού Renault 5. Πολλώ δε μάλλον πληροφορίες που να αφορούν το ακριβές χρονοδιάγραμμα παρουσίασης του μοντέλου παραγωγής.

Εικάζεται ότι το νέο “5 ΕV” θα αποτελέσει τον μελλοντικό αντικαταστάτη του Zoe, πληροφορία ωστόσο που ακόμα δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Renault 5 Prototype

Σε κάθε περίπτωση, η Renault σκοπεύει να παρουσιάσει μέχρι το 2025 συνολικά 7 νέα ηλεκτρικά μοντέλα.

Συνολικά, μέχρι το 2025 η Renault θα φέρει στο φως 14 νέα μοντέλα (σ.σ.: όλα θα προσφέρονται και σε εξηλεκτρισμένες εκδόσεις, αμιγώς ηλεκτροκίνητες ή υβριδικές), με 7 από αυτά να ανήκουν στο segment C.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ