Επικαιρότητα Κόσμος

Renault: Δεν βρίσκουμε παρανομίες στις αμοιβές του Carlos Ghosn

Με επίσημη ανακοίνωση της η Renault δηλώνει ότι οι έρευνες που ξεκίνησε η ίδια μετά τη σύλληψη του Carlos Ghosn στην Ιαπωνία δεν έχουν μέχρι τώρα εντοπίσει παρανομίες με την αμοιβή του τελευταίου στη γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία.

Μετά το πέρας της σημερινής πεντάωρης σύσκεψης των μελών του ΔΣ της Renault που έλαβε χώρα υπό την προεδρία του Philippe Lagayette και είχε ως κεντρικό θέμα συζήτησης το «σκάνδαλο Ghosn», η εταιρεία ξεκαθάρισε με επίσημη ανακοίνωση που ανήρτησε στο διαδίκτυο πως οι εσωτερικές έρευνες που διεξήγαγε δεν έχουν μέχρι και αυτή τη στιγμή εντοπίσει παρανομίες που να σχετίζονται με τις αμοιβές του γαλλο-λιβανέζου μάνατζερ στη γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία.

Στη σχετική ανακοίνωση των Γάλλων, αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:

«Ο Claude Baland, ανώτερος σύμβουλος για θέματα δεοντολογίας και συμμόρφωσης και ο Διευθυντής του τμήματος, Eric Le Grand, υπέβαλαν στο Διοικητικό Συμβούλιο του Groupe Renault την τρέχουσα κατάσταση της επανεξέτασης που αφορά στην αποζημίωση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου στη Renault για τα έτη 2015-2018 που διεξήχθησαν στις 23 Νοεμβρίου 2018. Το προκαταρκτικό συμπέρασμα είναι ότι η αποζημίωση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της Renault και οι προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες εγκρίθηκε η αποζημίωση αυτή ήταν σύμφωνες με το ισχύον δίκαιο καθώς και με τις συστάσεις του κώδικα εταιρικής διακυβέρνησης».

Όπως έγινε γνωστό επίσης, οι δικηγόροι της Renault παρείχαν στο Διοικητικό Συμβούλιο της γαλλικής εταιρείας μια έκθεση που βασίζεται στην ενημέρωση που είχαν από τους συναδέλφους τους στη Nissan σχετικά με τις έρευνες που διενήργησαν οι Ιάπωνες γύρω από την υπόθεση Ghosn.

Στην επίσημη ανακοίνωσή της η Renault αναφέρει επίσης πως το Διοικητικό Συμβούλιο δεν έχει πληροφορίες σχετικά με την υπερασπιστική γραμμή του Carlos Ghosn.

Τέλος, τα μέλη του ΔΣ αποφάσισαν μετά το πέρας της σημερινής τους συνάντησης να διατηρήσουν τα ισχύοντα μέτρα διακυβέρνησης της Renault, τα οποία θεσπίστηκαν στις 20 Νοεμβρίου 2018.

Θυμίζουμε πως o Carlos Ghosn παραμένει μέχρι και σήμερα Πρόεδρος και Διευθύνον Σύμβουλος της Renault._X.A.

Ποιος πιστεύετε ότι θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Τουρκίας;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου