top icon
Κόσμος

Το Renault ElectriCity του Groupe Renault

Με το Renault ElectriCity, το Groupe Renault δημιουργεί μια νέα νομική οντότητα για την παραγωγή 400.000 ηλεκτρικών οχημάτων σε ετήσια βάση, η οποία προέκυψε από την ενοποίηση των μονάδων του ομίλου σε Douai, Maubeuge και Ruitz στη Βόρεια Γαλλία.

Το Renault ElectiCity αποτελεί μια νέα νομική οντότητα, η οποία συγκεντρώνει κάτω από την ομπρέλα της τις γνωστές βιομηχανικές εγκαταστάσεις του Groupe Renault που βρίσκονται στο Douai, στη Maubeuge και στη Ruitz, απασχολώντας πάνω από 5.000 υπαλλήλους.

Ενεργώντας στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδίου Renaulution, το Groupe Renault και οι εκπρόσωποι των εργατικών συνδικάτων υπέγραψαν σήμερα τη σχετική συμφωνία για το μέλλον των ως άνω εγκαταστάσεων που έχουν την έδρα τους στην ευρύτερη περιοχή Hauts-de-France.

Με τη δημιουργία του Renault ElectriCity, το Groupe Renault στοχεύει να καταστήσει τα συγκεκριμένα εργοστάσια ως «την πιο ανταγωνιστική και αποτελεσματική μονάδα παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων στην Ευρώπη, με 400.000 οχήματα να παράγονται ετησίως σε αυτή έως το 2025».

Για να υποστηρίξει αυτό το φιλόδοξο εγχείρημα, η γαλλική εταιρεία σχεδιάζει να δημιουργήσει επιπλέον 700 θέσεις εργασίας από το 2022 έως και τα τέλη του 2024 – από αυτές οι 350 θα γίνουν στη Maubeuge και επιπλέον 350 στις εγκαταστάσεις του Groupe Renault σε Douai και Ruitz.

Renault ElectriCity

Τι θα κατασκευάζει το Renault ElectriCity

Το εργοστάσιο στο Douai θα παράγει από φέτος το πρώτο ηλεκτρικό όχημα του ομίλου, το νέο Megane E-Vision, αξιοποιώντας τη δυναμική της πλατφόρμας CMF-EV της συμμαχίας Renault-Nissan-Mitsubishi. Στην ίδια πλατφόρμα, θα κατασκευαστεί εκεί ένα ακόμα νέο όχημα που θα υπάγεται στην κατηγορία C.

Επιπρόσθετα, στις εγκαταστάσεις της μονάδας θα αναπτυχθεί μια νέα πλατφόρμα για ηλεκτρικά οχήματα που θα είναι «αφιερωμένη» σε οχήματα της κατηγορίας Β.

Η μονάδα στη Maubeuge αποτελεί τον ηγέτιδα στην κατηγορία των ηλεκτρικών van εδώ και 10 χρόνια κατασκευάζοντας το νέο Kangoo και το νέο Kangoo Van για τη Renault και τους συνεργάτες της (βλ. Mercedes και Nissan).

Στο μέλλον όμως θα κατασκευάζονται εκεί και άλλες εκδόσεις του νέου Kangoo, καθώς και το E-Tech Electric από το 2022.

Τέλος, το εργοστάσιο στη Ruitz θα φιλοξενήσει μια νέα δραστηριότητα κατασκευής εξαρτημάτων για ηλεκτρικά οχήματα για λογαριασμό του Groupe Renault.

Renault ElectriCity

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Renault ElectriCity
  • Renault ElectriCity
  • Renault ElectriCity
  • Renault
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ