Επικαιρότητα Κόσμος

Renault εναντίον Reuters…

Το Groupe Renault, με δύο επίσημες ανακοινώσεις του, εγκαλεί το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters για δημοσιεύματα του τελευταίου που αφορούν τις συνεχιζόμενες έρευνες από τη γαλλική εταιρεία αναφορικά με τυχόν παράτυπες αποζημιώσεις και πληρωμές προς υψηλόβαθμα στελέχη του.

Η υπόθεση που αφορά την κράτηση και τις αποδιδόμενες στο πρόσωπο του πρώην Προέδρου της Nissan και νυν «ηγέτη» της Renault, Carlos Ghosn, έχουν ταράξει για τα καλά πλέον τα νερά στους κόλπους της συμμαχίας των δύο εταιρειών. Ως απόρροια των εξελίξεων του τελευταίου διμήνου (σ.σ.: θυμίζουμε πως ο γαλλο-λιβανέζος μάνατζερ συνελήφθη και παραμένει προφυλακισμένος στην Ιαπωνία μέχρι και σήμερα από τον περασμένο ήδη Νοέμβριο), η γαλλική εταιρεία έχει ξεκινήσει «εσωτερικές έρευνες» και για άλλα στελέχη της, προκειμένου να εντοπιστούν στοιχεία για τυχόν παράτυπες αποζημιώσεις και πληρωμές προς το πρόσωπό τους.

Σήμερα, το Groupe Renault εξέδωσε όχι μία, αλλά δύο επίσημες ανακοινώσεις, προκειμένου να τοποθετηθεί στο όλο θέμα δίνοντας παράλληλα και μια…  ηχηρή απάντηση σε δημοσιεύματα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters που εμπλέκουν στο όλο ζήτημα συγκεκριμένο στέλεχος της Renault.

Πιο συγκεκριμένα, στην πρώτη της ανακοίνωση, η γαλλική εταιρεία αναφέρει τα εξής:

«Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters έχει αποκαλύψει προσωπικά δεδομένα σχετικά με την κα Mouna Sepehri, Εκτελεστικό Αντιπρόεδρο στο γραφείο του Διευθύνοντος Συμβούλου του Groupe Renault.

Το Groupe Renault επιθυμεί να επαναλάβει ότι:

  • Η τελευταία ενημέρωση σχετικά με την τρέχουσα διαδικασία αναθεώρησης σχετικά με την αποζημίωση των μελών της εκτελεστικής επιτροπής του Groupe Renault που παρέχεται από την ομάδα δεοντολογίας και συμμόρφωσης με τη βοήθεια ανεξάρτητων εξωτερικών εμπειρογνωμόνων κατά τη διάρκεια της ενημερωτικής συνάντησης των διευθυντών της Groupe Renault που πραγματοποιήθηκε στις 10 Ιανουαρίου 2019, εξέτασε επίσης την κατάσταση της κας Mouna Sepehri.
  • Αυτή η τελευταία ενημέρωση της διαδικασίας επανεξέτασης κάλυψε τις αμοιβές που κατέβαλε η Renault και οι θυγατρικές της, συμπεριλαμβανομένου της RNBV.
  • Η διαδικασία επανεξέτασης κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι αμοιβές είναι συμβατές και απαλλαγμένες από οποιαδήποτε απάτη σε σχέση με όλα τα σημερινά μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής Groupe Renault, συμπεριλαμβανομένης της Mouna Sepehri, για τα οικονομικά έτη 2017 και 2018.
  • Σύμφωνα με την αρχική εντολή, η διαδικασία επανεξέτασης θα συνεχιστεί σε σχέση με τα προηγούμενα οικονομικά έτη.

Το Groupe Renault θεωρεί ότι η δημοσίευση ισχυρισμών εναντίον ενός στελέχους της ομάδας, λίγα λεπτά μετά τη συνάντηση των Διευθυντών του Groupe Renault, αποτελεί μέρος μιας καλοσχεδιασμένης καμπάνιας αποσταθεροποίησης.

Το Groupe Renault σημειώνει ότι το δελτίο τύπου που δημοσιεύτηκε από το πρακτορείο ειδήσεων Reuters περιέχει πληροφορίες που είτε είναι εσφαλμένες, είτε διευθετημένες με εσκεμμένα προκατειλημμένη συμπεριφορά αποκαλύπτοντας και προσωπικά δεδομένα.

Το Groupe Renault διατηρεί τα δικαιώματά του να κινήσει δικαστικές διαδικασίες κατά περίπτωση».

Στο δεύτερο δ.Τ., το Groupe Renault αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:

«Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Groupe Renault στις 10 Ιανουαρίου 2019, ο κ. Claude Baland, Ανώτερος Σύμβουλος για θέματα Ηθικής και Συμμόρφωσης και ο Eric Le Grand, Διευθυντής Δεοντολογίας και Συμμόρφωσης, παρουσίασαν μια νέα ενημέρωση σχετικά με τη συνεχιζόμενη διαδικασία επανεξέτασης σχετικά με την αποζημίωση των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής του Groupe Renault.

Η εταιρεία εξέτασε την αποζημίωση των σημερινών μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής του Groupe Renault για τα οικονομικά έτη 2017 και 2018 και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι είναι σύμφωνες με τους ισχύοντες νόμους και απαλλαγμένς από οποιαδήποτε απάτη.

Σύμφωνα με την αρχική εντολή της, η διαδικασία επανεξέτασης θα συνεχιστεί σε σχέση με τα προηγούμενα οικονομικά έτη»._Χ.Α.

Ποιος πιστεύετε ότι θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Τουρκίας;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου