23 Οκτ 2018

Renault Groupe: Αύξηση πωλήσεων και μείωση εσόδων στο τρίτο τρίμηνο

Ο γαλλικός όμιλος εταιρειών αύξησε τις πωλήσεις του στο τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους καταγράφοντας, όμως, συγχρόνως μία αισθητή μείωση στα έσοδά του.

Renault Groupe

Οι παγκόσμιες πωλήσεις του Groupe Renault (επιβατικά αυτοκίνητα + ελαφρά επαγγελματικά οχήματα, συμπεριλαμβανομένων των κινεζικών Jinbei και Huasong) αυξήθηκαν κατά 2,9% το τρίτο τρίμηνο σε μια παγκόσμια αγορά που μειώθηκε κατά 2,4%. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το μερίδιο αγοράς του ομίλου να διαμορφώνεται σε 4,0% (+0,2%). Στην Ευρώπη, οι πωλήσεις του αυξήθηκαν κατά 8,6% σε μια αγορά αυξημένη κατά 0,8%, κυρίως λόγω της επιτυχίας των μοντέλων της κατηγορίας Β και C.

Εκτός Ευρώπης, σε μια αγορά μειωμένη κατά 3%, οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά 2%, συμπεριλαμβανομένων των κινεζικών Jinbei και Huasong (-10,4% εξαιρουμένων των δύο εταιρειών). Στη Λατινική Αμερική, οι πωλήσεις βελτιώθηκαν κατά 0,2% παρά την πτώση στην αγορά της Αργεντινής (-24,9%). Ο γαλλικός όμιλος αντιμετώπισε επιβράδυνση των πωλήσεων του σε περιοχές της Αφρικής, της Μέσης Ανατολής, της Ινδίας (-24,4%) και της Ευρασίας (-5,6%). Η περιοχή της Αφρικής της Μέσης Ανατολής επηρεάστηκε κυρίως από την πτώση στην Ινδία (-34,7%) και στο Ιράν, όπου η δραστηριότητά της εταιρείας σταμάτησε. Στην Ευρασία, οι πωλήσεις εξακολούθησαν να αυξάνονται στη Ρωσία (+ 5,0%), ενώ οι πωλήσεις στην Τουρκία μειώθηκαν κατά 52,5% σε μια αγορά που «έπεσε» κατά 51,3%.

Το τρίτο τρίμηνο του 2018, τα έσοδα του Renault Groupe ανήλθαν σε 11,484 δις € (-6.0%)._Χ.Α.

 

Περισσότερες φωτογραφίες:
  • Renault Groupe
  • Renault Captur
Ετικέτες: