top icon
Κόσμος

Renault: «Ψαλίδι» σε 2.000 θέσεις εργασίας στη Γαλλία

Η Renault ανακοίνωσε ότι θα περικόψει 2.000 θέσεις εργασίας στη Γαλλία σε μια προσπάθεια «εναρμονισμού» των νέων κατασκευαστικών αναγκών της μάρκας στα πλαίσια του επερχόμενου κύμα εξηλεκτρισμού της.

Η Renault ανακοίνωσε ότι προτίθεται να περικόψει 2.000 θέσεις εργασίας στη Γαλλία από το 2022 έως και το 2024 και για το λόγο αυτό ξεκινά άμεσα τις διαπραγματεύσεις με τα εργατικά της συνδικάτα προκειμένου να συμφωνηθούν οι όροι των ως άνω περικοπών.

«Αυτή η συμφωνία θα στηρίξει τους στόχους του στρατηγικού σχεδίου Renaulution, ενώ θα τοποθετήσει τη Γαλλία στο επίκεντρο των βιομηχανικών, τεχνολογικών, ερευνητικών και αναπτυξιακών δραστηριοτήτων του Ομίλου Renault», αναφέρει χαρακτηριστικά στις ανακοινώσεις της η γαλλική εταιρεία.

Ωστόσο, το γαλλικό εργοστάσιο δεσμεύτηκε ότι θα ξεκινήσει τη «στρατολόγηση» 2.500 καινούργιων εργαζομένων που θα απασχοληθούν σε τομείς που σχετίζονται με την ηλεκτροκίνηση.

Renault Megane E-Tech Electric

Μέσα από το πρόγραμμα Renaulution, η Γαλλία θα γίνει ο κεντρικός κόμβος του Groupe Renault όσον αφορά τα ηλεκτρικά οχήματα. Ως εκ τούτου, η εταιρεία σχεδιάζει να ξεκινήσει την παραγωγή εννέα νέων οχημάτων στα γαλλικά εργοστάσιά της, η πλειοψηφία των οποίων θα είναι 100% ηλεκτρικά. Το ElectriCity θα είναι υπεύθυνο για την παραγωγή του νέου Megane E-Tech Electric, του μελλοντικού ηλεκτρικού Renault 5, της ηλεκτρικής έκδοσης του νέου Kangoo, ενός νέου ηλεκτρικού SUV και ενός ακόμα οχήματος που δεν ανακοινώνεται.

Το εργοστάσιο στη Διέπη θα παράγει ένα νέο μοντέλο για λογαριασμό της Alpine, ενώ το εργοστάσιο Sandouville θα κατασκευάζει το νέο, ηλεκτρικό Trafic. Τέλος, το όχημα που θα αντικαταστήσει το Master καθώς και ένα αυτοκίνητο που δημιουργήθηκε για έναν συνεργάτη της Renault, θα παράγονται στο εργοστάσιο Batilly.

Την ίδια στιγμή, στο Cleon θα παράγεται ένας μελλοντικός ηλεκτροκινητήρας με απόδοση 100 kW.

Renault Megane E-Tech Electric

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ