top icon
Επικαιρότητα

Renault: Τα ντίζελ θα μπουν αναγκαστικά στο περιθώριο

Η γαλλική εταιρεία σκέφτεσαι σοβαρά το ενδεχόμενο μέσα στα επόμενα χρόνια να «αποκλείσει» τις πετρελαιοκίνητες εκδόσεις στα δημοφιλέστερα μοντέλα της γκάμας της.

Η Renault, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters, εκτιμά πως στο εγγύς μέλλον οι πετρελαιοκίνητες εκδόσεις στα προσιτά και πιο «μαζικά» μοντέλα της γκάμας της θα… αυτοεξοριστούν αναγκαστικά, μιας και το αυξημένο κόστος εξέλιξης των κινητήριων μονάδων τους, το οποίο θα προκύψει με δεδομένα τα επερχόμενα και πιο αυστηρά όρια που αναμένεται να θεσπιστούν στο προσεχές μέλλον όσον αφορά στις εκπομπές ρύπων, θα καταστήσει τις εν λόγω παραλλαγές οικονομικά ασύμφορες.

Χαρακτηριστικά, ο Thierry Bollore, ο Υπεύθυνος Ανταγωνιστικότητας της γαλλικής εταιρείας, φέρεται να δήλωσε σε συνάντηση που είχε το καλοκαίρι με τους ιθύνοντες της μάρκας:

«Τα αυστηρότερα όρια εκπομπών ρύπων αλλά και οι πιο αυστηροί μέθοδοι μέτρησής τους, θα αυξήσουν το κόστος της τεχνολογίας που θα χρησιμοποιούμε σε βαθμό που τα ντίζελ θα υποχρεωθούν να βγουν εκτός αγοράς».

Θυμίζουμε πως η ήδη η Renault έχει «αποκλείσει» από τη γκάμα του μικρού Twingo τις πετρελαιοκίνητες εκδοχές του. Κύκλοι προερχόμενοι από το εσωτερικό της εταιρείας επισημαίνουν χαρακτηριστικά πως σε βάθος χρόνου η Renault, θέλοντας και μη, θα αναγκαστεί να προβεί σε ανάλογες κινήσεις τόσο στο Clio, όσο ενδεχομένως και στο μικρομεσαίο Megane.

Όπως όλοι γνωρίζουν, τα συγκεκριμένα μοντέλα, πολλώ δε μάλλον οι πετρελαιοκίνητες εκδοχές τους, καταλαμβάνουν σήμερα ένα πολύ σημαντικό μερίδιο των πωλήσεων της εταιρείας, που σήμερα ανέρχονται στις 1,6 εκ. μονάδες ετησίως._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ