Επικαιρότητα Κόσμος

Renault Trezor Concept: O θησαυρός των Γάλλων

Είναι ηλεκτρικό, αυτόνομο και με τεχνολογία από την Formula E.  Συνάμα, αντικατοπτρίζει τα σχεδιαστικά μονοπάτια που οι Γάλλοι αναμένεται να ακολουθήσουν τα προσεχή χρόνια.

Σίγουρα, πρόκειται για ένα από τα πιο εντυπωσιακά πρωτότυπα εκθέματα στην πόλη του φωτός, μιας και το Renault Trezor Concept κλέβει την παράσταση τόσο με την τεχνολογία όσο και με το σχεδιασμό του. Το πλαίσιο του είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα και παρά την ύπαρξη δύο μπαταριών, μιας εμπρός και μιας πίσω σε συνδυασμό με έναν ηλεκτροκινητήρα που προέρχεται από την Formula E αποδίδοντας 350 ίππους και 380 Nm ροπής, το βάρος του Trezor περιορίζεται στα μόλις 1.600 κιλά, σύμφωνα με τους ιθύνοντες της Renault.

Εξωτερικά, το σμιλευμένο αμάξωμα των 4,7 μ., έχει ύψος οριακά μεγαλύτερο από το 1 μόλις μ. Επιπρόσθετα, χαρακτηριστικά είναι τόσο τα… κόκκινα παράθυρα και η απουσία εισαγωγών αέρα εμπρός, όσο και το ανοιγόμενο κάλυμμα που αποκαλύπτει ένα κόκπιτ για δύο με «χωστές» θέσεις και ένα πηδάλιο-πρόκληση.

Όπως αναφέρουν οι Γάλλοι, το Trezor, το οποίο παρά σε τροχούς 21 και 22 ιντσών εμπρός και πίσω αντίστοιχα, διαθέτει ένα… ξύλινο χώρο φόρτωσης και ένα τιμόνι που «ανοίγει» στο αυτόνομο σύστημα οδήγησης αποκαλύπτοντας εμπρός από τον οδηγό έναν συνδυασμό από οθόνες μέσω των οποίων μπορεί κανείς να ελέγξει τις λειτουργίες του οχήματος ή και να… ψυχαγωγηθεί._Χ.Α.

Ποιος πιστεύετε ότι θα είναι ο νικητής του φετινού Ράλλυ Μόντε Κάρλο;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου