Η Renault αποκάλυψε σήμερα το Triber, ένα νέο SUV που θα κατασκευάζεται και θα πωλείται, αρχικά στην Ινδία, και αργότερα σε άλλες αγορές.

Το νέο Renault Triber είναι ένα συμπαγές, όπως χαρακτηρίζεται από τους δημιουργούς του, SUV με μήκος που δεν ξεπερνά τα 4 μέτρα, το οποίο σχεδιάστηκε σε συνεργασία με τους στιλίστες της εταιρείας σε Ινδία και Γαλλία. Βασικά στοιχεία της εξωτερικής περιβολής του μοντέλου που θα πλαισιώσει στη χώρα τα Kwind, Captur και Duster, είναι η απόσταση των 182 χλστ. από το έδαφος καθώς και τα χαρακτηριστικά πλαστικά με μεταλλικά προστατευτικά στους θόλους των τροχών καθώς και στο τελείωμα του αμαξώματος εμπρός και πίσω. Στο εσωτερικό, οι φόρμες είναι γνώριμες, ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζει η απόφαση των Γάλλων να προσφέρουν το Triber σε 5/6/7θέσια εκδόσεις. Με πέντε επιβάτες ο χώρος φόρτωσης φτάνει τα 620 λίτρα, με έξι τα 320 λίτρα και με επτά τα μόλις 84 λίτρα. Η χωρητικότητα δε των διαθέσιμων θηκών και χώρων στην καμπίνα φτάνει τα 31 λίτρα.

Το αυτοκίνητο ζυγίζει, σύμφωνα με τους Γάλλους, 947 κιλά και κινείται από έναν 3κύλινδρο κινητήρα 1,0 λίτρου της οικογένειας Energy, ο οποίος αποδίδει μόλις 72 ίππους και 96 Nm ροπής συνεργαζόμενος με χειροκίνητο κιβώτιο 5 σχέσεων ή αυτόματο. Φυσικά, η κίνηση περνά κατ’ αποκλειστικότητα στους εμπρός τροχούς.

«Η Ινδία είναι μια βασική αγορά για το Groupe Renault. Οι φιλοδοξίες μας στην αγορά αυτή είναι σε μεγάλο βαθμό σύμφωνες με το στρατηγικό μας σχέδιο "Drive the Future". Στοχεύουμε στο διπλασιασμό των πωλήσεών μας στην Ινδία μέχρι το 2022. Για το λόγο αυτό, παρουσιάζουμε το Renault Triber, το οποίο σχεδιάστηκε, αναπτύχθηκε και κατασκευάζεται στην Ινδία, πρώτα για τους Ινδούς πελάτες, προτού ξεκινήσουμε τις πωλήσεις και σε άλλες αγορές», δηλώνει χαρακτηριστικά ο CEO της Renault, Thierry Bollore._X.A.

Σχετικά με τις σκέψεις της κυβέρνησης για αύξηση των τελών στα παλιάς τεχνολογίας αυτοκίνητα, πιστεύω πως...

Αποτελέσματα

Είναι άδικο γιατί τα διαθέτουν άνθρωποι με χαμηλό εισόδημα που δεν μπορούν να αποκτήσουν ένα σύγχρονο καθαρότερο όχημα
100% (1 ψήφος)
Είναι σωστό μέτρο, καθώς η αυξημένη ρύπανση στις μεγαλουπόλεις έχει σημαντικές επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων
0% (0 ψήφοι)
Θα πρέπει να δοθούν σημαντικά οικονομικά κίνητρα αντικατάστασης του γηρασμένου στόλου
0% (0 ψήφοι)
Θα πρέπει να ενισχυθούν τα Μ.Μ.Μ. και υπηρεσίες τύπου car sharing για να εξυπηρετηθούν όσοι δεν μπορούν να αποκτήσουν νέο αυτ/το
0% (0 ψήφοι)
Total votes: 1
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά