top icon
Κόσμος

Rimac Nevera: Drift στον πάγο με 1.914 ηλεκτρικούς ίππους (+video)

Πως είναι να ντριφτάρεις στον πάγο με ένα ηλεκτρικό hyper-car 1.914 ίππων όπως το Rimac Nevera;

To Rimac Nevera ολοκλήρωσε πριν λίγες μόλις ημέρες ένα «σετ» εντατικών χειμερινών δοκιμών διάρκειας δύο εβδομάδων στο κέντρο Sottozero της Pirelli, κοντά στον Αρκτικό Κύκλο στη Σουηδία. Με τις θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της ημέρας ασυνήθιστα ζεστές, η ομάδα εξέλιξης της κροατικής Rimac πέρασε αρκετό χρόνο δοκιμάζοντας τo νέο Nevera τη νύχτα, όταν οι θερμοκρασίες ήταν στα ακόμα πιο… ακραίες., προχωρώντας στο fine tuning καίριων συστημάτων τοη ηλεκτρικού της θηρίου, όπως το ABS, το ESP και το torque-vectoring.

Έχοντας ήδη υποβληθεί σε χρόνια προσομοιωμένων αλλά και πραγματικών δοκιμών σε δρόμους και πίστες, το πλήρως ηλεκτρικό Rimac Nevera των 1.914 ίππων έχει ήδη περάσει με επιτυχία τις δοκιμές πιστοποίησης στις ΗΠΑ και την ΕΕ, με τα πρώτα αντίτυπα να ετοιμάζονται να παραδοθούν στους νέους πελάτες σε όλο τον κόσμο μέσα στους επόμενους δύο μήνες.

Rimac Nevera

Όμως, προκειμένου να διασφαλίσει ότι κάθε σύστημα ελέγχου λειτουργεί σύμφωνα με τις απαιτήσεις σε όλες τις συνθήκες, η ομάδα της Rimac «ταξίδεψε» στη Σουηδία για να επικυρώσει τα αποτελέσματα που είχαν επιτευχθεί προηγουμένως στο δρόμο καθώς και στους κλιματικούς θαλάμους της κροατικής φίρμας – που πλέον αποτελεί μια ενιαία εταιρεία με την Bugatti.

Rimac Nevera

Σύμφωνα με τους ανθρώπους της Rimac, η δοκιμή αυτή στον παγωμένο βορρά αποτέλεσε επίσης μια ιδανική ευκαιρία για τη δοκιμή των χειμερινών ελαστικών Pirelli P Zero Winter που προαιρετικά «φορά» η νέα Nevera – τα «κανονικά» ελαστικά του αυτοκινήτου είναι τα Michelin Pilot Sport 4S.

Rimac Nevera

Ο Miroslav Zrnčević, επικεφαλής οδηγός εξέλιξης και δοκιμαστής της Bugatti Rimac, δήλωσε:

«Η δοκιμή σε μια επιφάνεια χαμηλής πρόσφυσης όπως αυτή μας επιτρέπει να κάνουμε ακριβείς παρατηρήσεις σχετικά με την απόδοση των συστημάτων μας σε χαμηλές θερμοκρασίες. Τα πράγματα συμβαίνουν πολύ πιο αργά από ότι στην άσφαλτο».

Ο Mate Rimac, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Rimac, δήλωσε:

«Αυτό που επίσης θέλαμε ήταν να εξελίξουμε ήταν ένα αυτοκίνητο που θα μπορούσε να το οδηγήσει και να το απολαύσει εξίσου τόσο ο έμπειρος όσο και ο άπειρο οδηγός. Η εύρεση αυτής της ισορροπίας σε ένα αυτοκίνητο 1.914 ίππων με  αποτελεί μια λεπτή διαδικασία».

Διαβάστε επίσης: Rimac Nevera, τo ταχύτερο σε επιτάχυνση αυτοκίνητο παραγωγής (+video)

Mate Rimac - Rimac Nevera

Ποιο είναι το ηλεκτρικό Rimac Nevera;

Σχεδιασμένο κατασκευασμένηο in-house από τη Rimac Automobili, το Nevera θα κατασκευαστεί και θα διατεθεί σε μόλις 150 μονάδες. Το μονοκόκ, το οποίο αναπτύχθηκε από τον πρώην υπεύθυνο μηχανικό της C_Two, Daniele Giachi, περιλαμβάνει μια οροφή με επένδυση από carbon, ενσωματωμένη μπαταρία και οπίσθιο πλαίσιο, επίσης από carbon, αποτελώντας σύμφωνα με τους δημιουργούς του «το μεγαλύτερο ενιαίο κομμάτι του είδους σε ολόκληρη την αυτοκινητοβιομηχανία». Με βάρος μικρότερο από 200 κιλά, το πλαίσιο χρησιμοποιεί 2.200 φύλλα από ανθρακονήματα και 222 ένθετα αλουμινίου, δημιουργώντας μια συμπαγή «δομή» με στρεπτική ακαμψία 70.000 Nm/βαθμό.

Rimac Nevera

Η υγρόψυκτη, σχήματος «Η» μπαταρία λιθίου-μαγγανίου-νικελίου έχει σχεδιαστεί εξ ολοκλήρου από την Rimac και αποτελείται από 6.960 κελιά.  Η δε μέγιστη ισχύ που παράγει είναι 1,4 ΜW, με την χωρητικότητά της να ανέρχεται στα στις 120 kWh. Σύμφωνα με την Rimac, ο συσσωρευτής ενέργειας βελτιώνει κατά 37% την ακαμψία του πλαισίου, εξασφαλίζοντας ως «δομικό» πλέον στοιχείο του μια κατανομή μαζών ανάμεσα στον εμπρός και πίσω άξονα που ακολουθεί την αναλογία 48/52.

Rimac Nevera

Την κίνηση στο Nevera προσφέρουν τέσσερες μόνιμα διεγερμένοι ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν συνδυαστικά 1.914 ίππους και ροπή… 2.360 Nm, ενώ ένα μονοτάχυτο» κιβώτιο συναντάται τόσο στον εμπρός όσο και στον πίσω άξονα.

Το Nevera είναι σε θέση να επιταχύνει από στάση έως τα πρώτα 97 χλμ./ώρα σε χρόνο 1,85 δλ., ενώ για το «0-161» και «0-300» αρκούν 4,3 και 9,3 δλ., αντίστοιχα. Για το ¼ του μιλίου, ο χρόνος είναι 8,6 δλ., ενώ άκρως εντυπωσιακή είναι και η τελική ταχύτητα της κατασκευής, που για την περίσταση αγγίζει τα 412 χλμ./ώρα.

Rimac Nevera

Το σύστημα All-Wheel Torque Vectoring 2 (R-AWTV 2) της Rimac αντικαθιστά τα παραδοσιακά ηλεκτρονικά συστήματα σταθερότητας και ελέγχου της πρόσφυσης. Στην πράξη, το R-AWTV 2 υπολογίζει το ακριβές επίπεδο ροπής που διοχετεύεται σε κάθε τροχό πραγματοποιώντας πάνω από 100 υπολογισμούς ανά δευτερόλεπτο για να προσαρμόσει τη λειτουργία και απόδοσή του σε όλες τις συνθήκες.

Rimac Nevera

Το Rimac Nevera διαθέτει προηγμένη τεχνολογία και στο σύστημα πέδησης με ένα ηλεκτρο-υδραυλικό booster, που προσομοιώνει την αίσθηση ενός «παραδοσιακού» πεντάλ φρένου, να ρυθμίζει τη δύναμη πέδησης μεταξύ των φρένων και του ηλεκτρικού συστήματος κίνησης. Για παράδειγμα, το σύστημα αξιοποιεί την κινητική ενέργεια μέσω των φρένων τριβής εάν η μπαταρία είναι κοντά στα θερμικά της όρια ή ενεργοποιεί περισσότερο το αναγεννητικό σύστημα πέδησης σε περίπτωση που τα φρένα είναι ζεστά.

Δείτε το ηλεκτρικό Rimac Nevera να ντριφτάρει στο χιόνι στο παρακάτω βίντεο:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Rimac Nevera
  • Rimac Nevera
  • Rimac Nevera
  • Rimac Nevera
  • Rimac Nevera
  • Rimac Nevera
  • Rimac Nevera
  • Rimac Nevera
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ