top icon
Κόσμος

Rimac Nevera: To ταχύτερο σε επιτάχυνση αυτοκίνητο παραγωγής (+video)

Λίγο πριν το ντεμπούτο του στην εκδήλωση «The Quail: a Motorsports Gathering» στην Καλιφόρνια, το ηλεκτρικό Rimac Nevera των 1.914 ίππων έκανε μια γρήγορη… στάση στο Famoso Raceway καταρρίπτοντας και επίσημα στο εν λόγω τερέν το ρεκόρ επιτάχυνσης στην κατηγορία των αυτοκινήτων παραγωγής.

Τον Ιούνιο που μας πέρασε το ηλεκτρικό Rimac Nevera κατέρριψε ανεπίσημα το εν λόγω ρεκόρ σε δοκιμές στην Κροατία. Τώρα, όμως, ήρθε η στιγμή της επίσημης πιστοποίησής του από τους ιθύνοντες της Famoso Raceway και τους ειδικούς της DragTimes.

Με οδηγό τον Brooks Weisblat από το DragTimes και με τα στάνταρ ελαστικά Pilot Sport 4S της Michelin που συναντά κανείς σε κάθε Nevera, το ηλεκτρικό hypercar της Rimac παρατάχθηκε στην ευθεία του Famoso Raceway με τη θερμοκρασία αέρα και οδοστρώματος να φτάνει τους 37 και 65 βαθμούς Κελσίου, αντίστοιχα.

Με το Launch Control ενεργοποιημένο, η Nevera «απελευθέρωσε» όλη την ισχύ των 1.914 ίππων των τεσσάρων ηλεκτροκινητήρων της ολοκληρώνοντας το ¼ του μιλίου (402 μέτρα) σε μόλις 8,582 δλ. – η ταχύτητα εξόδου του κροατικού EV ανήλθε για την περίσταση στα 167,51 μίλια/ώρα (269,58 χλμ./ώρα).

Το προηγούμενο ανεπίσημο παγκόσμιο ρεκόρ της Nevera στην κατηγορία των αυτοκινήτων παραγωγής, για την ίδια ασφαλώς απόσταση, ήταν 8,62 δλ.

Ο οδηγός εξέλιξης και δοκιμαστής Miroslav Zrnčević, δήλωσε:

«Το traction control του αυτοκινήτου μαθαίνει την επιφάνεια σε κάθε προσπάθεια επιτάχυνσης και ρυθμίζει την ροπή που φτάνει στους τροχούς. Έτσι, μετά από μερικές προσαρμογές και διαφορετικές στρατηγικές προθέρμανσης των ελαστικών, καταφέραμε να έχουμε τα βέλτιστα αποτελέσματα. Ο Brooks βοήθησε με την εμπειρία του και καταφέραμε να πραγματοποιήσουμε παγκόσμιο ρεκόρ σπάζοντας το δικό μας στο ¼ του μιλίου. Ωστόσο, είμαστε βέβαιοι ότι η Nevera έχει να δώσει πολλά περισσότερα. Θα επανέλθουμε».

Ο Mate Rimac, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της κροατικής εταιρείας, είπε μεταξύ άλλων:

«Το Concept_One, το 2011, ήταν το ταχύτερο EV στον κόσμο, ολοκληρώνοντας την επιτάχυνση στο ¼ του μιλίου σε 9,9 δευτερόλεπτα. Έχουμε σπάσει τώρα αυτό το ρεκόρ με ένα αυτοκίνητο παραγωγής, κατά 1,4 δευτερόλεπτα. Η Nevera όμως είναι κάτι παραπάνω από ένα γρήγορο αυτοκίνητο. Με τη μεγαλύτερη μπαταρία που έχει τοποθετηθεί ποτέ σε αυτοκίνητο παραγωγής, μπορεί να διανύσει 340 μίλια (547 χλμ.) με μία φόρτιση».

Διαβάστε περισσότερα για το ηλεκτρικό Rimac Nevera των 1.914 ίππων εδώ.

Δείτε το σχετικό βίντεο στη συνέχεια:

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ