top icon
Κόσμος

Rivian: Νέος κύκλος χρηματοδότησης

Η νεοφυής Rivian εξασφάλισε ένα νέο κύκλο χρηματοδότησης ύψους 2,5 δις δολαρίων που θα της επιτρέψει να δημιουργήσει ένα ακόμα εργοστάσιο.

H Rivian, η αμερικανική start-up εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων, δήλωσε την Παρασκευή ότι εξασφάλισε ένα νέο γύρο χρηματοδότησης ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων με επικεφαλής επενδυτές τις εταιρείες Amazon.com Inc, Ford Motor Co και T. Rowe Price.

Εκτός από το Fund Pledge Fund της Amazon, τη Ford και τα κεφάλαια που διαχειρίζεται ο T. Rowe Price, ο νέος γύρος χρηματοδότησης της Rivian περιλαμβάνει και άλλες εταιρείες και επενδυτές, συμπεριλαμβανομένων των D1 Capital Partners, Third Point, Fidelity Management, Research Co, Dragoneer Investment Group και Coatue.

Η ανακοίνωση ήρθε την επόμενη ημέρα μετά την ανακοίνωση της εταιρείας που εδρεύει στην Καλιφόρνια ότι ερευνά το ενδεχόμενο κατασκευής ενός δεύτερου εργοστασίου στις ΗΠΑ για την παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, η… ανερχόενη Rivian σχεδιάζει να παράγει στο πρώτο της εργοστάσιο, γνωστό με την κωδική ονομασία Project Tera, και μπαταρίες υψηλής τάσης.

«Καθώς πλησιάζουμε στην αρχή για την παραγωγή οχημάτων, είναι ζωτικής σημασίας να συνεχίσουμε να κοιτάζουμε προς τα εμπρός και να προχωράμε στην επόμενη φάση ανάπτυξης της Rivian», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Rivian, R.J. Scaringe.

«Αυτή η εισροή κεφαλαίων θα προσφέρει στη Rivian τη δυνατότητα να επιταχύνει τα νέα σχέδια της για την παραγωγή οχημάτων, να επεκτείνει το αποτύπωμα των εγχώριων εγκαταστάσεων της και να τροφοδοτήσει με προϊόντα τη διεθνή αγορά» προσέθεσε ο R.J. Scaringe.

Η Rivian, η οποία διαθέτει σήμερα εργοστάσιο στο Normal του Ιλλινόις, δήλωσε ότι έχει συγκεντρώσει μέχρι σήμερα χρηματοδοτήσεις που φτάνουν περίπου τα 10,5 δισεκατομμύρια δολάρια. Όπως εκτιμούν έγκυροι οικονομικοί κύκλοι, μια πιθανή έλευση της εταιρείας στις διεθνείς χρηματαγορές θα αποφέρει στη Rivian μια αποτίμηση που πιθανόν να ξεπερνά τα 50 δισεκατομμύρια δολάρια

Όπως είναι προφανές, οι αυτοκινητοβιομηχανίες, νεοφυείς και μη, αγωνίζονται να εξελίξουν νέα ηλεκτρικά μοντέλα καθώς η Κίνα, η Ευρώπη και άλλες περιοχές ανά τον κόσμο αυστηροποιούν τη νομοθεσία που σχετίζεται με τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Η Rivian στοχεύει να μπει στην αγορά με δύο ηλεκτρικά μοντέλα, ένα pick-up με την ονομασία R1T pickup και ένα SUV, που φέρει το όνομα R1S. Οι πρώτες παραδόσεις του R1T, που είχαν προγραμματιστεί για τον Ιούλιο, μετατέθηκαν μέχρι τον Σεπτέμβριο, ενώ εκείνες για το R1S αναμένεται να ξεκινήσουν το φθινόπωρο.

Διαβάστε επίσης: Η Rivian θα προμηθεύσει την Amazon με 100.000 ηλεκτρικά βαν

rivian

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • rivian
  • rivian
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ