top icon
Επικαιρότητα

Rivian – προ των πυλών χρηματοδότηση ύψους 25 δις δολαρίων

Η Rivian, η ανερχόμενη start-up εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων από την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, είναι έτοιμη να λάβει μία σημαντική «οικονομική ένεση» από τους βασικούς επενδυτές της.

Η Rivian είναι μια ταχέως αναπτυσσόμενη εταιρεία από την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, η οποία ιδρύθηκε πριν 11 χρόνια έχοντας στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων της την εξέλιξη προϊόντων, οχημάτων και υπηρεσιών που σχετίζονται με τη βιώσιμη κινητικότητα.

Πέρσι μάλιστα, η μέχρι τώρα άγνωστη στην Ευρώπη εταιρεία με έδρα το Plymouth, ανακοίνωσε ότι θα συνεργαστεί με την Ford προκειμένου να αναπτύξει για λογαριασμό της ένα νέο ηλεκτρικό μοντέλο, το οποίο θα βασίζεται σε μία εξειδικευμένη πλατφόρμα της. Την ίδια περίοδο, η Rivian ανακοίνωσε μία ακόμα σημαντική συνεργασία, αυτή τη φορά με την Amazon του Jeff Bezos, για την προμήθεια 10.000 ηλεκτρικών βαν έως το 2022 και συνολικά 100.000 EVs για τη μεταφορά αγαθών με χρονικό ορίζοντα το 2030.

Rivian R1S

Σύμφωνα με το Bloomberg, η Rivian ενδέχεται σύντομα να κλείσει ένα νέο γύρο χρηματοδότησης αξίας 25 δις δολαρίων από επενδυτές που έχουν ήδη μερίδιο στη νεοφυή εταιρεία από τις ΗΠΑ.

Αν μη τι άλλο, μία αποτίμηση αυτού του μεγέθους θα φέρει τη Rivian «απέναντι» με παραδοσιακές αυτοκινητοβιομηχανίες. Όπως η Ford για παράδειγμα, αλλά και η GM, οι οποίες αποτιμώνται σήμερα, σύμφωνα με τις τρέχουσες χρηματιστηριακές αξίες, στα 33,8 και 59,6 δις δολάρια.

Rivian R1S

Στο πρόσφατο παρελθόν η Rivian έχε δεχθεί αρκετές «ενέσεις ρευστότητας» από μεγάλες εταιρείες, επενδυτές και οίκους, όπως η Ford, η BlackRock, η T. Rowe Price, η Soros Fund Management, η Fidelity Investments, η Amazon και η Cox Automotive.

Η Rivian σκοπεύει να λανσάρει στην αγορά έως το προσεχές καλοκαίρι δύο ηλεκτρικά μοντέλα, τα R1T και R1S, με το πρώτο να ανήκει στην κατηγορία των pick-up αυτοκινήτων και το δεύτερο σε εκείνη των Sport Utility Vehicles.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ