top icon
Κόσμος

Rolls-Royce Ghost «Amber Roads»: Οι δρόμοι του κεχριμπαριού

Η Rolls-Royce αποκάλυψε την πιο πρόσφατη δημιουργία του τμήματος σχεδιασμού Bespoke Collective, την Ghost «Amber Roads», αντλώντας έμπνευση από ένα πολύτιμο λίθο.

Εμπνευσμένη από το κεχριμπάρι – τον «Χρυσό του Βορρά» – που εδώ και χιλιετίες συχνά θεωρείται πολίτιμος λίθος (παρόλο που δεν είναι ορυκτό) και τους ιστορικούς εμπορικούς του δρόμους που συνδέουν τη Βαλτική και τη Μεσόγειο Θάλασσα, η Rolls Royce Ghost «Amber Roads» παρουσιάστηκε στις παγωμένες ακτές της Βαλτικής κοντά στο Kaltene της Λετονίας, όπου μπορεί να βρεθεί κεχριμπάρι ξεβρασμένο μετά από καταιγίδες στη θάλασσα.

Rolls Royce Ghost Amber Roads Baltic Sea

Μόλις 12 μονάδες της συγκεκριμένης έκδοσης, κατασκευασμένες κατά παράδοση στο χέρι στα εργαστήρια Bespoke Collective της Rolls-Royce στο Goodwood θα παραδοθούν σε επιλεγμένους πελάτες σε όλη την Ευρώπη.

Rolls-Royce: η πολυτέλεια είναι στις λεπτομέρειες

Το ατελιέ της Rolls-Royce Bespoke Collective εμπνεύστηκε από τα χρώματα, τις υφές και τις «διαθέσεις» αυτού του πολύτιμου φυσικού υλικού για να δημιουργήσει την Ghost «Amber Roads». Για το εξωτερικό, επέλεξαν δύο νέα αποκλειστικά χρώματα ώστε να αποτυπώσουν τον ζεστό, λαμπερό χαρακτήρα του κεχριμπαριού. Οι ονομασίες τους – εξίσου ποιητικές –  Lyrical Copper και Cornish White πάνω από Bronze σε φινίρισμα δύο τόνων.

Ανοίγοντας τις πόρτες, οι επιβάτες αντικρίζουν παχιές ολόλευκες μοκέτες που στολίζονται με καλογυαλισμένες επιφάνειες χρωμίου, με διακριτικό πορτοκαλί φωτισμό. Το εσωτερικό είναι φινιρισμένο με δέρμα σε Dark Spice ή Seashell με αποχρώσεις κονιάκ και περίτεχνες ραφές. Ένα κομμάτι γυαλισμένο κεχριμπάρι τοποθετείται στον κεντρικό περιστροφικό επιλογέα, για να προσθέσει μια επιπλέον διάσταση.

Rolls Royce Ghost Amber Roads interior detail

Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό ο «ουρανός» Starlight Headliner, που απεικονίζει τους ιστορικούς εμπορικούς δρόμους που συνδέουν τον Βορρά και τον Νότο της Ευρώπης, εικονογραφημένους με λευκά και πορτοκαλί «αστέρια» οπτικών ινών. Ο «ουρανός» της συγκεκριμένης Ghost κατασκευάζεται εξ ολοκλήρου στο χέρι, με μια διαδικασία που διαρκεί τουλάχιστον 18 ώρες μέχρι να προκύψει αυτό το αναμφίβολα εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Οι Amber Roads  -οι δρόμοι του κεχριμπαριού- απεικονίζονται επίσης με διακριτικότητα στο φωτιζόμενο πάνελ της πρόσοψης του ταμπλό.

rolls royce ghost interior details

Ο Nicholas Rhodes, σχεδιαστής στο ατελιέ Bespoke Collective της Rolls-Royce, τόνισε με την ευκαιρία: «Το κεχριμπάρι είναι ένα αξιόλογο υλικό. Σε αντίθεση με τους περισσότερους άλλους πολύτιμους λίθους, είναι απολίθωμα, επομένως παρέχει μια απτή σύνδεση με την ζωή από αρχαιοτάτων χρόνων στη Γη. Με τον μινιμαλιστικό χαρακτήρα της, η Ghost αποτέλεσε τον τέλειο καμβά για να προσπαθήσουμε να αποτυπώσουμε αυτή την αίσθηση της διαχρονικότητας, της απλότητας και της ανθεκτικής στον χρόνο ομορφιάς. Χαίρομαι που γνωρίζω ότι αυτά τα μοναδικά αριστουργήματα θα ενθουσιάσουν τους ιδιοκτήτες τους καθώς απολαμβάνουν τα δικά τους ταξίδια και περιπέτειες σε όλη την ήπειρο»

Rolls Royce Ghost Amber Roads Riga

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ