top icon
Επικαιρότητα

Σάλος με τη φραστική «ναζιστική γκάφα» του Herbert Diess

Ο CEO της VW, Herbert Diess, δήλωσε δημόσια συγγνώμη για την ατυχή, όπως ο ίδιος την χαρακτηρίζει, φράση που χρησιμοποίησε κατά τη διάρκεια ομιλίας του, η οποία χαρακτηρίζεται ως «ναζιστική γκάφα» από διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της VW, Herbert Diess, ζήτησε δημόσια συγνώμη για τη χρήση κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην ετήσια συνδιάσκεψη της γερμανικής εταιρείας ενός διαβόητου ναζιστικού σλόγκαν, το οποίο χρησιμοποιήθηκε από τον ίδιο την περασμένη Τρίτη για να περιγράφει η σημασία της ενίσχυσης των κερδών του ομίλου.

Πιο συγκεκριμένα, ο Herbert Diess έκανε χρήση της φράσης “Ebit macht frei”, η οποία παραπέμπει στην “Arbeit Macht Frei” που σημαίνει “Η Δουλειά Απελευθερώνει”, η οποία, ως γνωστόν, κοσμούσε τις πύλες του στρατοπέδου συγκέντρωσης στο Άουσβιτς.

Το ακρωνύμιο EBIT αντιστοιχεί σήμερα στον οικονομικό όρο “Earnings Before Interest and Taxes”, δηλαδή στα “κέρδη προ εισφορών και φόρων”.

Σε δήλωση του στο Linkedin (περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε εδώ), ο Herbert Diess είπε μεταξύ άλλων ότι λυπάται περιγράφοντας την επιλογή της συγκεκριμένης φράσης ως “μια ατυχή επιλογή λέξεων”. Προσέθεσε δε χαρακτηριστικά πως “σε καμία περίπτωση δεν ήταν πρόθεσή μου να τοποθετηθεί αυτή η δήλωση σε ψευδή βάση. Τότε, απλά δεν σκέφτηκα αυτή την πιθανότητα”.

Παράλληλα, ο CEO της VW αναγνώρισε την “ευθύνη της εταιρείας του σε σχέση με το Τρίτο Ράιχ”._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ