top icon
Επικαιρότητα

Σε 12 μήνες η πρεμιέρα του ηλεκτρικού Fiat 500e

Η Fiat «εξηλεκτρίζεται» σταδιακά παρουσιάζοντας σε 12 μήνες από σήμερα την EV έκδοση του «500».

Το ηλεκτρικό Fiat 500, όπως αποκάλυψε ο επικεφαλής της εταιρείας, Olivier Francois, μιλώντας σε εκπροσώπου του βρετανικού ειδικού Τύπου θα παρουσιαστεί στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης του 2020 και θα βασίζεται σ΄ένα εντελώς νέο δάπεδο – που κατά πάσα πιθανότητα θα δούμε να χρησιμοποιείται και στον αντικαταστάτη του Panda που θα αντλεί με τη σειρά του… έμπνευση από το πρωτότυπο Centoventi που αποκαλύφθηκε χθες στην ελβετική πόλη.

Ιδού και οι σχετικές δηλώσεις του Olivier Francois στην ηλεκτρονική έκδοση του βρετανικού Autocar:

«Το αυτοκίνητο θα παραμείνει πιστό σε όλα όσα γνωρίζετε για τα 500, αλλά θα είναι εντελώς καινούργιο. Κάτω από αυτά τα πάντα θα είναι ριζικά διαφορετικά, αλλά το μέγεθος και οι αναλογίες του θα είναι αναγωρίσιμες.

«Ξεκινάμε το ηλεκτρικό μας μονοπάτι με το 500. Το κάνουμε αυτό με αυτό το αυτοκίνητο για λόγους τιμολόγησης. Είναι σαφές ότι δεν μπορούμε να πουλήσουμε ένα ηλεκτρικό 500 στην τιμή εκκίνησης των σημερινών 500, αλλά είναι ξεκάθαρο ότι περισσότεροι από τους μισούς από τους πελάτες του 500 σήμερα δεν αγοράζουν τις βασικές εκδόσεις. Στην πραγματικότητα, για αυτούς μια τιμή στα 24.000 ευρώ είναι φυσιολογική σήμερα.

«Αν κοιτάξετε τον ανταγωνισμό μας στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, οι τιμές είναι περίπου στα 32.000 ευρώ. Το άλμα από τα 24.000 έως τα 32.000 δεν είναι τόσο μεγάλο, ειδικά αν εστιάσει κανείς στις κρατικές επιχορηγήσεις για τα ηλεκτρικά οχήματα».

Πριν το ντεμπούτο του νέου Fiat 500e, η ιταλική εταιρεία αναμένεται να παρουσιάσει μία mild-hybrid έκδοση του μοντέλου αποτελούμενη από θερμικό κινητήρα και γεννήτρια-μίζα των 12V._X.A.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ