13 Μαρ 2018

Σε 16 εργοστάσια θα κατασκευάζει η VW τα ηλεκτρικά της μοντέλα

Την ίδια στιγμή, η VW υπόσχεται πως από το 2022 και μετά θα λανσάρει στην αγορά από ένα ηλεκτρικό μοντέλο κάθε μήνα.

VW ID Hatchback Concept

Μιλώντας στην καθιερωμένη ετήσια συνάντησή του με εκπροσώπους του Τύπου, ο CEO της VW, Matthias Muller, ξεκαθάρισε πως στόχος της εταιρείας είναι «να λανσάρει τον μεγαλύτερο στόλο ηλεκτρικών οχημάτων σε σχέση με όλες τις ανά τον κόσμο μάρκες», κάτι που με τα σημερινά, αν μη τι άλλο, δεδομένα ακούγεται κάτι παραπάνω από αισιόδοξο…

Ο Muller δήλωσε πως το I.D. Hatchback, το οποίο θα μπει στην παραγωγή το 2019 και θα διατίθεται κανονικά από τις αρχές του 2020 και εξής, θα αποτελέσει την απαρχή της ηλεκτρικής επέλασης της εταιρείας και τη στροφή της στο… ρεύμα με περισσότερα από 300 μοντέλα μηδενικών εκπομπών ρύπων να εντάσσονται στη γκάμα της έως το 2030. Αυτό κι αν ακούγεται είναι αισιόδοξο!

Σε κατασκευαστικό επίπεδο, η VW σχεδιάζει να εξοπλίσει με τον κατάλληλο εξοπλισμό 9 εργοστάσια της έως το 2020 ούτως ώστε να μπορούν να δεχτούν στις γραμμές παραγωγής τους ηλεκτρικά μοντέλα. Συνολικά, έως το 2022, τα EV’s της VW θα «γεννούνται» σε 16 στο σύνολο διαφορετικές μονάδες. Αν η αγορά υποδεχτεί τα αυτοκίνητα του είδους με θέρμη, τότε η VW θα «ανοίξει» επιπλέον εργοστάσια για την κατασκευή τους, δήλωσε χαρακτηριστικά ο ισχυρός άνδρας της γερμανικής εταιρείας.

Διαβάστε επίσης: Πρεμιέρα για το νέο I.D. Vizzion Concept

Ο Muller δήλωσε πως χάρη στα ηλεκτρικά αυτά μοντέλα, η VW θα καταφέρει τελικά να «καλύψει» τις απαιτήσεις της ευρωπαϊκής νομοθεσίας που θέλει τις μέσες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κάθε «μαζικής» εταιρείας να μην υπερβαίνουν τα 95 gr ανά χλμ. από το 2020.

«Θα κάνουμε τα πάντα ώστε οι συμβατικοί κινητήρες μας να εκμοντερνιστούν συμβάλλοντας στην καλύτερη ποιότητα αέρα στις πόλεις μας», δήλωσε ο Muller.

Για το λόγο αυτό, η VW σκοπεύει να επενδύσει περί τα 20 δις ευρώ στην έρευνα στους κινητήρες εσωτερικής καύσης της γκάμας της μέσα στα προσεχή χρόνια.

«Το σκάνδαλο diesel μας είπε πως πρέπει να κάνουμε δραστικές αλλαγές. Η κρίση αυτή λειτούργησε καταλυτικά», είπε ο CEO της VW._X.A.

Διαβάστε επίσης: Η VW αντιτίθεται στο διορισμό ειδικού ελεγκτή για το σκάνδαλο ρύπων

Περισσότερες φωτογραφίες:
  • VW ID Hatchback Concept
  • VW ID Hatchback Concept
Ετικέτες: