top icon
Επικαιρότητα

Σε δημοπρασία η πρώτη νέα Stratos της Manifattura Automobili Torino

O γνωστός οίκος Bonhams θα δημοπρατήσει στις 6 Φεβρουαρίου στο Παρίσι το πρώτο από τα 25 αντίτυπα της νέας Stratos που σκοπεύει να κατασκευάσει η Manifattura Automobili Torino.

To 2010 ο δισεκατομμυριούχος Michael Stoschek και ιδιοκτήτης της γερμανικής εταιρείας Brose, μαζί με έναν Ιταλό φίλο των αγώνων, είχε αναβιώσει την ιδέα της Lancia Stratos παρουσιάζοντας μια δική του εκδοχή που είχε ως «θέμα» το θρυλικό ιταλικό μοντέλο. Σήμερα, η Manifattura Automobili Torino επανέρχεται και σε συνεργασία με τον οίκο δημοπρασιών Bonhams ανακοίνωσαν ότι θα δημοπρατήσουν σε λίγες μέρες από σήμερα το πρώτο από τα 25 αντίτυπα της νέας Stratos που πρόκειται να κατασκευαστούν. Για την περίσταση και για λόγους άμεσα συνδεδεμένους με την ιστορία της «πραγματικής» Lancia Stratos, το πρώτο αντίτυπο της σύγχρονης αναβίωσης του ιταλικού κουπέ κοσμείται από «χρυσές» ζάντες, αλλά και από τα γνώριμα, αγωνιστικά χρώματα της Alitalia.

New Stratos

Θυμίζουμε ότι το 2010 τη σχεδίαση του αμαξώματος είχε αναλάβει ο οίκος Pininfarina (σ.σ.: αν και η αρχική Stratos τη δεκαετία του ’70 ήταν έργο του Bertone) με το σύγχρονο εγχείρημα να βασίζεται στο «χτίσιμο» του αυτοκινήτου πάνω στο αλουμινένιο πλαίσιο και στα μηχανικά μέρη της Ferrari 430 Scuderia. Κάτι που οκτώ χρόνια αργότερα η Manifattura Automobili Torino, με επικεφαλής τον ιδιοκτήτη της, Paolo Gaarella, που το 2010 είχε συμμετάσχει στην εξέλιξη της νέας Stratos από το στρατόπεδο της Pininfarina, άρχισε να υλοποιεί.

New Stratos

Τα εξωτρικά μέρη της εικονιζόμενης Stratos είναι κατασκευασμένο από carbon με το αυτοκίνητο να βασίζεται σε μία 430 Scuderia του 2009, η οποία είχε διανύσει την ώρα που ξεκίνησε η μεταποίησή της σε… Stratos κάτι παραπάνω από 30.000 χλμ. Από εκεί και πέρα, ο V8 κινητήρας των 4,3 λίτρων του μοντέλου-δότη, χάρη στο νέο σύστημα εξαγωγής και τα νέα ηλεκτρονικά που τον διαχειρίζονται, έχει πλέον απόδοση 540 ίππων. Το βάρος της νέας Stratos Νο 1, η οποία ταξινομήθηκε για πρώτη φορά στη Γερμανία στις 25 Μαρτίου του 2019, υπολείπεται εκείνου της 430 Scuderia κατά 50 κιλά.

New Stratos

Έκτοτε, η νέα Stratos με αριθμό πλαισίου ZFFKZ64B000166472, έχει διανύσει επιπλέον 3.000 χλμ., και σύμφωνα με την Bonhams, η τιμή που αναμένεται να «πιάσει» στη δημοπρασία που θα πραγματοποιηθεί τον επόμενο μήνα στο «The Grand Palais» στο Παρίσι θα κυμανθεί ανάμεσα στα €700.000 και €900.000.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ