top icon
Επικαιρότητα

Σε εκδόσεις Sport και Cup το νέο Renault Megane RS

Η Renault Sport φροντίζει να καλύψει όλες τις απαιτήσεις ανακοινώνοντας σήμερα πως θα προσφέρει την κορυφαία έκδοση του Megane σε δύο διαφορετικές παραλλαγές.

Όσο η ημερομηνία παρουσίασης του νέου Renault Megane RS πλησιάζει, τόσο οι ιθύνοντες της γαλλικής εταιρείας θα αποκαλύπτουν τις τεχνολογικές περγαμηνές του μοντέλου που θα κληθεί να τα βάλει τόσο με το Honda Civic Type R, όσο και με την έκδοση Clubsport S του VW Golf. Αυτά που μέχρι και αυτή τη στιγμή γνωρίζαμε μέσα από επίσημα χείλη, πέρα από το γεγονός ότι η επίσημη πρεμιέρα του καυτού «χάτς» των Γάλλων θα γίνει τον Σεπτέμβριο στα πλαίσια της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, είναι πως το νέο γαλλικό διαμάντι θα εφοδιάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων ή, για πρώτη φορά στην ιστορία του, με το «διπλόδισκο» κιβώτιο του Renault μεταφέροντας την κίνηση αποκλειστικά στους εμπρός τροχούς.

Σήμερα, αυτό που μαθαίνουμε είναι πως θα διατίθεται σε δύο εκδόσεις, τις Sport και Cup, με την πρώτη να προσφέρεται για σπορ περιηγήσεις στον ανοιχτό δρόμο και τη δύτερη για οδήγηση στην πίστα με… το πόδι στο πάτωμα. Η Sport θα διαθέτει πιο ήπιες ρυθμίσεις στην ανάρτηση και ενδεχομένως διαφορετικό set up στις αντιστρεπτικές δοκούς απ’ ότι η πιο σκληροπυρηνική Cup. Η δεύτερη αποκάλυψη στην οποία προχώρησαν σήμερα οι Γάλλοι αφορά στην υιοθέτηση κα στις δύο αυτές παραλλαγές του συστήματος τετραδιεύθυνσης 4Control που γνωρίσαμε στο Megane GT, το οποίο θα συνεπικουρείται από δύο ηλεκτρομαγνητικούς ενεργοποιητές που θα εδράζονται στον πίσω άξονα.

Σε ότι αφορά στον κινητήρα, η γαλλική εταιρεία δεν έχει προβεί σε αποκαλύψεις αν και βέβαιο θεωρείται πως κάτω από το εμπρός καπό θα βρίσκεται μια αναβαθμισμένη εκδοχή του 1.800αρη κινητήρα της Alpine A110, η οποία θα αποδίδει πάνω από 300 ίππους._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ