top icon
Επικαιρότητα

Σε εργοστάσιο της Volvo θα κατασκευάζονται τα μοντέλα της Lynk & Co

Η αναδυόμενη κινεζική εταιρεία θα κατασκευάζει στο Βέλγιο, στη μονάδα παραγωγής της Volvo, τα επερχόμενα νέα μοντέλα της που θα προορίζονται για την αγορά της γηραιάς ηπείρου.

Η Lynk & Co είναι μία νέα και μάλλον άγνωστή, έως τώρα, εταιρεία στο χώρο της παγκόσμιας αυτοκίνησης που ανήκει στην κινεζική Geely, στην εταιρεία, με άλλα λόγια, που ελέγχει εδώ και χρόνια της τύχες της σουηδικής Volvo. Για την ακρίβεια, μάλιστα, τόσο η Volvo Cars, όσο και η «μαμά» Geely, κατέχουν ισάριθμό ποσοστό από το μετοχικό κεφάλαιο της Lynk&Co, η οποία, όπως επισήμως ανακοινώθηκε σήμερα, θα κατασκευάζει όλα τα νέα της μοντέλα στο υπάρχον εργοστάσιο της σουηδικής εταιρείας που έχει την έδρα του στο Ghent του Βελγίου. Αρχής γενομένης από το «01», ένα πολυτελές SUV το οποίο θα μοιράζεται πολλές από τις τεχνολογίες που χρησιμοποιούν σήμερα τα αντίστοιχα μοντέλα της Volvo.

Διαβάστε επίσης: Volvo και Lynk & Co ενδυναμώνουν τους δεσμούς τους

«Θα κατασκευάσουμε στην Ευρώπη για την Ευρώπη τα αυτοκίνητά μας εστιάζοντας αρχικά στα plugin υβριδικά αυτοκίνητα. Τα οχήματά μας μοιράζονται την καινοτόμο πλατφόρμα Compact Modular Architecture (CMA) με τη Volvo, συνεπώς έχει απόλυτη λογική ότι ξεκινάμε την ευρωπαϊκή παραγωγή για την Lynk & Co δίπλα σε ένα εμπορικό σήμα με απόλυτη αξιοπιστία και παγκόσμια αναγνώριση στους τομείς της ασφάλειας, την ποιότητας και του σχεδιασμού», δήλωσε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της Lynk & Co, Alain Visser.

Διαβάστε επίσης: Απόβαση στην Ευρώπη με το Lynk & Co 01

Όπως αναφέρεται στη σχετική επίσημη ενημέρωση, τα αυτοκίνητα της Lynk & Co θα σχεδιάζονται και θα δομούνται μηχανολογικά από μια διεθνή ομάδα με έδρα το Γκέτεμποργκ της Σουηδίας._X.A.

Διαβάστε επίσης: Με την… αύρα της Volvo το Lynk & Co 03

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ